Sex poddar att lyssna på under julen

Vintern och julledigheten smyger sig på. Här kommer sex stycken tips på härliga, roliga och allmänbildande podcasts du kan lyssna på i vinter.

Poddar du bara måste ha lyssnat på innan 2023!

 

Dumma människor

Dumma människor är podcasten som ständigt törstar efter vetenskap inom populärkultur, psykologi och mänskliga beteenden. Lina Thomsgård krokar arm med psykologen och författaren Björn Hedensjö för att undersöka vad forskningen egentligen säger om mekanismerna bakom mänskligt beteende. Är vi människor så rationella, objektiva och kunskapssökande som vi egentligen tror – om ja, varför beter vi oss då så omänskligt korkat?

Historiepodden

Historiepodden erbjuder dig det magiska gränslandet mellan folkbildning och underhållning. Passande för dig som vill nörda ner dig i historia eller bara är nyfiken på vad som har hänt förr. Varje söndag bjuder gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson på historiskt inaktuella händelser.

Svart Historia

Svart Historia är podcasten av journalisten och författaren Amat Levin som fokuserar på den del av världshistorien som fått på tok för lite uppmärksamhet. I podcasten kan du höra om intressanta historiska händelser, platser och personer som inte har fått stå i rampljuset i historieböckerna. Du kommer att bli inspirerad, lära dig saker och kanske till och med bli upprörd.

Framgångspodden

Nordens största intervjupodd. I podden träffar Alexander Pärleros de mest framgångsrika personerna, entreprenörerna, idrottsprofilerna och artisterna. Lyssnaren presenteras av spännande och inspirerande historier om hur allt började till hur det är idag. Givande nycklar, rutiner och tips blandas med god underhållning och spännande anekdoter.

Värvet

I podcasten Värvet möter Kristoffer Triumf en gäst i veckan under ett långt djupt, muntert, dystert, spännande, intressant, inspirerande och fint samtal. Under 2022 firade podcasten 10 årsjubileum och Kristoffer har gjort över 500 intervjuer med bland annat politiker, kändisar samt självaste Ers Majestät Konungen.

Så vad händer?

Det här är podcasten som tar upp det som händer i det publika och privata just nu. Två män, den ena är Jonathan Rollins från Miami och den andra är Amat Levin från Stockholm, pratar om allt från populärkultur, samhällstrender och politik till föräldraskap, relationer och vardagsspaningar.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.