Så summerar TikTok Sverige året 2022

Nu är det dags för TikTok att summera året som gått genom att uppmärksamma det innehåll på plattformen som presterat bäst under det gångna året. Under 2022 har man bland annat kunnat se flertalet tidigare okända kreatörer slå igenom, däribland Emil Henrohn, men också kända personer som Zlatan Ibrahimović och Abba göra succé med sitt innehåll.

Det har varit ett helt otroligt år på TikTok. Plattformens svenska användare har visat prov på att de är proffs på att skapa content. Ny spännande matlagning har blandats med gulliga snö(o)djur, en pappakör men också en trio som efter sitt genombrott på TikTok fått en egen tv-serie. Ingenting är omöjligt för TikTok’s svenska kreatörer när det kommer till att skapa engagerande content.

– Wow, ännu ett år med massa magiskt innehåll från våra svenska användare. Jag är otroligt imponerad av alla galna, kreativa, roliga, spännande, allvarsamma och viktiga videor de skapat och delat med sig av under 2022. Hur de använder plattformen både vitt och brett och lyfter allt från tunga, viktiga ämnen till humor, musik och annat däremellan, säger Parisa Khosravi, kommunikationschef för TikTok Nordics.

Bland de mest följda svenska kontona på TikTok finns det både nya ansikten och världsstjärnor. Ingen är för ung, eller för den delen, för gammal för att skapa content på plattformen vilket listan nedan är ett bevis på.

De har stora konton på TikTok

Zlatan Ibrahimovic har 3,5 miljoner följare på plattformen och växte snabbast av alla svenska konton under 2022. Inte så konstigt kanske, det är ju ändå Zlatan…
Abba har 2,9 miljoner följare – ikoniska popgruppen gör stor succé med både gammalt och nytt material på plattformen.
Alexandra Johnsson har 2,5 miljoner följare och trollbinder sina följare med lätta, spännande och helt magiska recept.
Zara Larsson har 1,4 miljoner följare som får följa med popstjärnan på allt från världsturnéer till hennes everyday life. Zara bjuder på sig själv, lyfter viktiga ämnen, och sjunger… förstås.
Ludde Blomqvist har 1,5 miljoner följare och har gjort internationell braksuccé med sina sköna dansmoves hemma i lägenheten.
Olle Nilsson har 2,4 miljoner följare som följer hans updates från den svenska naturen och allt han fångar genom linsen.
Oliver Nordin har 2 miljoner följare och hänför alla med sina häftiga stunts som han utför över hela världen.
Nattid har 2,3 miljoner följare och hon bjuder in alla till att följa henne och allt hon gör i sin vardag, oavsett om det är hemma i bostaden, med vänner eller ute på någon resa.

En härlig mix

Den som är en del av TikTok-communityt vet att antalet följare inte alltid är det viktigaste när det kommer till att nå ut. När en video väl drar iväg kan den uppnå flera miljoner visningar, trots att användaren själv har långt ifrån det antalet i följarskara. Bland årets mest virala videor ser vi både mat, sport, gulliga djur, DIY och sång i en härlig mix.

 • Alva Blomdahls läckra nutellapizza – 34,7 miljoner visningar
 •  Ludde Blomqvist med sin “The baddest of them all”-dans – 27,4 miljoner visningar
 •  Manskören Dad Harmony’s stämsång – 20 miljoner visningar
 • Alexandra Johnsons saftiga burgerwrap – 86 miljoner visningar
 •  Emil Henrohns hit “Jag är mamma” – 4,1 miljoner visningar
 •  Filippas söta och snötäckta hund – 12,7 miljoner visningar
 •  Zlatan Ibrahimovics första video på TikTok – 27,7 miljoner visningar
 •  IFK Kristianstad går viralt med handbollsklister – 53 miljoner visningar
 •  Olof Davidsson visar sina färdigheter i snickeri – 15,7 miljoner visningar
 •  Bilmärket Koenigsegg gasar på – 6,4 miljoner visningar
 •  Victoria Svensson tillverkar en snygg bänk – 5 miljoner visningar
 •  Idrottaren Walter Wallberg unboxar sin OS-medalj – 1,1 miljoner visningar

Under 2020 lanserade TikTok hashtaggen #lärdigpåtiktok som idag är uppe i över 393 miljoner visningar. Även hashtaggen #allsvenskan gör succé på TikTok med totalt över 169 miljoner visningar, och nästintill alla allsvenska fotbollslag har numera ett eget TikTok-konto.

Musik, humor och god mat – de slog igenom stort 2022

Under året har flera kreatörer slagit igenom på TikTok och vissa har fullständigt dominerat. Bland dessa återfinns Emil Henrohn som genom roliga och igenkännande klipp, hans mest kända är “Jag är mamma” som visats över fyra miljoner gånger – vilket är otroligt imponerande med tanke på att videon är på svenska. Men det är inte bara Emil som gjort stor succé, även de här fyra TikTok-profilerna har visat skördat framgång under 2022.

 •  Ludde Blomqvist – Dans, dans, dans och en massa glädje! Ludde får TikTok fullständigt att vibrera när han är sätter igång med sina moves!
 •  Josefine Bäck – härligt snackig, personlig och en hejare på att laga mat. Inte konstigt att Josefine och hennes mysiga matlagning gått hem i de svenska stugorna under året.
 •  Dad Harmony – harmoniskt och stämningsfullt. Det är två ord som passar in på kvartetten Dad Harmony som under året gjort enorm succé med sin stämsång.
 •  Verona Farrell – Verona fokuserar på vintage och fyndar mycket second hand. Hon har en skarp blick för rådande streetstyle och inspirerar med videor från städer hon besöker över hela världen.

– Det är så coolt att många av TikTok’s svenska kreatörer blivit så stora och nått så många, även utanför vårt community. Det visar vilken kraft plattformen har och hur nya stjärnor skapas varje dag. Nu kan man se många av TikTok’s stjärnskott på andra ställen, några har skrivit kokböcker medan andra fått spela in musik och göra egna tv program, det är otroligt häftigt tycker jag, säger Parisa Khosravi.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.