fbpx

Nu öppnar Dog Bakery på Odengatan – Sveriges första hundbageri

Igår öppnade Sveriges allra första hundbageri. Här finns burgare, bakelser och bärs – fast inte till dig. På Dog Bakery Stockholm i Vasastan är det stans hundar som ska få snaska i sig godsakerna.

Om du är hundägare har du nog vid ett flertal gånger varit osäker på om du får ta med dig hunden in på diverse caféer. Men nu kan du sluta med att gå runt frågandes på stan för att leta efter ett café där du är helt säker på att få ta med dig din hund in.

Fick idén när hunden var sjuk
Nicoletta Andersson fick idén att starta ett hundkafé när familjens mops Charlie stukade tassen för lite mer än ett år sedan.

När någon i familjen blir sjuk så bakar vi alltid kanelbullar. Jag ville hitta på något till Charlie och började kolla efter recept på nätet och experimentera i köket. Det var då idén om att öppna ett bageri för hundar föddes, säger Nicoletta Andersson.

Sveriges, och faktiskt Nordens, första hundbageri
Igår blev hennes och sambons idé verklighet när dörrarna till hundbagerit äntligen slogs upp på Odengatan 100. Inne i bageriet finns det sittplatser för hundarna och så småningom kommer det även att finnas en uteservering.

Även om Dog Bakery är Sveriges, och faktiskt Nordens, första hundbageri är det inte världens första. Renodlade hundbagerier förekommer redan i USA, Japan samt i några sydeuropeiska länder.

Anpassat för fyrbenta
På menyn bakom disken går det att hitta allt från ‘doggie donuts’ och ‘pupcakes’ till kärleksmums och dammsugare. Men det är inte bara kakor som bakas till våra fyrbenta vänner, även hund-öl och hund-hamburgare går att beställa. Till jul planerar Nicoletta att även ha pepparkakor och lussekatter på menyn.

Det helt okej för hundarna att ta med sig husse och matte in. Vi har till och med en och annan godbit som passar för människor, fortsätter Nicoletta.

Alla bakverk som finns på menyn är gjorda på naturliga råvaror utan konserveringsmedel, socker eller salt. Allt bakas i enlighet med Jordbruksverket och EU:s tillsyn av foder och tillsatser för hundar. Bakverken ska dock inte ses som någon ersättning till helfoder, utan istället som en extra godbit för hunden.
.

Dog Bakery Stockholm serverar bakverk och annat gott till våra fyrabenta vänner.
Adress:
Odengatan 100

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.