“Make taste, not waste” – Bodums e-handel växer så det knakar

Den dansk-schweiziska tillverkaren använder Stripe för att anpassa sig till snabba förändringar online. Bodum grundades 1944 och är ett tredje generationens familjeföretag som producerar innovativa hushålls- och kökstillbehör. Under mottot “make taste, not waste” har de blivit kända för sitt fokus på prisvärdhet och hållbarhet, utan att kompromissa med kvaliteten.

Hållbart, funktionellt och direkt till konsumenterna

Med sitt unika förhållningssätt till funktionell, miljövänlig design har Bodum byggt ett framgångsrikt, globalt företag och en lojal kundbas. Men när pandemin slog till stod man inför en mängd nya utmaningar – och nya möjligheter.

När allt fler personer tvingades spendera mer tid i hemmet började många även investera i nya hushålls- och kökstillbehör. Bodum såg den ökande efterfrågan från människor som besökte dess webbplats, och plötsligt blev e-handeln essentiell.

Den perfekta utcheckningen

Med majoriteten av kunder som nu beställer från sina mobiler direkt på sin hemsida, försökte Bodum hitta rätt partner för att snabbt bygga en sömlös onlineupplevelse.

– bland tror folk att onlineförsäljning är enkelt, men att betala online är en process som kan vara väldigt känslig för många kunder. För många obekväma klick, eller en betalning som inte fungerar kan innebära att vi förlorar en försäljning, säger Peter Bodum, e-handelschef på Bodum.

Genom att arbeta med Stripe utvecklade Bodum en plattform för både desktop och mobil för att förbättra kundupplevelsen. Genom att integrera Stripe Elements – som hjälper företag att skapa exakt den betalningsupplevelse de vill ha med bara några rader kod – kunde Bodum omedelbart acceptera kreditkortsbetalningar.

Med en enkel integration växer Bodum internationellt

Under pandemin kunde Bodum skala upp sin onlineförsäljning direkt till konsument i 23 länder i Europa, Nordamerika, Australien och Asien.

– Tack vare Stripe har vi kunnat lansera i nya länder, fokusera på att förbättra vår strategi för direktförsäljning och öka vårt hållbarhetsarbete, utan att behöva oroa oss för utvecklarresurser eller systemuppdateringar, säger Peter Bodum.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.