Pizza i Stockholm: Guide till Stockholms bästa finpizzor

God pizza i Stockholm kan vi inte få nog av!

Smält mozzarella, hemlagad tomatsås och krispigt pizzabröd. Det är inte mycket som klår en välgjord pizza. Speciellt inte om de är bakade med kärlek. Därför passar vi på att tipsa om 10 utvalda ställen i stan som vi anser håller toppklass. 

Bistro Bananas
Adress: Skånegatan 47
På Skånegatan mitt på Södermalm flockas stans alla hipsters för att äta finpizza på Bistro Bananas. På menyn hittar du allt från en klassisk Margherita till mer okonventionella smakkombinationer likt Bimi som innehåller mozzarella, broccolini och citron. Vi uppskattar speciellt att det finns många alternativ för veganer och vegetarianer. 

800 grader
Adress: Sigtunagatan 17
Gillar du färgglada pinnstolar och att hänga i Vasastan? Då vet vi precis vart du ska ta vägen. 800 grader serverar finpizza med färska råvaror i stimmig lokal på Sigtunagatan. Bara att smita ner efter jobbet och plocka med sig hem.

Omnipollos hatt
Adress: Hökens gata 1A
När några av grundarna till Cheap Monday öppnade surdegspizzeria med det skojfriska namnet Pizzahatt, undrade många om det var ett skämt. Men icke! Anrika Pizzahatt stängde dessvärre i år men systerkrogen Omnipollos Hatt tuffar på på Södermalm. 

Meno Male
Adress: Hantverkargatan 14, Sibyllegatan 47, Roslagsgatan 15
Nu finns det tre stycken Meno Male-restauranger i Stockholm. Alla serverar napolitanska finpizzor bakade i italiensk vedugn. Bonuspoäng för möjligheten att skapa sin egen pizzakombination om andan faller på. Missa heller inte “starita”, den friterade pizzadegen med nutella. 

Babette
Adress: Roslagsgatan 6
Gillar du vin till pizzan har du kommit rätt. Babette ligger i en anrik gammal pizzalokal på Roslagsgatan och drivs av personer med erfarenhet från bland annat Fäviken och Frantzén. Det bäddar för en gedigen smakupplevelse. Se till att komma i tid, lokalen fylls snabbt upp när det vankas AW. 

Crispy Pizza Bistro
Adress: Ringvägen 129, Upplandsgatan 45, Kvarnholmsvägen 94
Litet hål i väggen på Ringvägen som verkligen gör skäl för namnet. Här är pizzorna riktigt krispiga och personalen trevlig. En liten men naggande god uteservering gör det här till ett perfekt vattenhål på sommaren för den som vill svalka sig och få en rejäl dos gluten. Finns även i Vasastan och på Kvarnholmen.

450 Gradi
Adress: Periskopvägen 19
Unna dig en resa utanför tullarna och besök Lidingö nästa gång pizzasuget blir för stort. På 450 Gradi bakas äkta napolitanska pizzor i 450 graders värme – och kocken kommer från Neapel. Det blir nog inte mer autentiskt än så här. Bakom disken ser man dessutom ofta fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist som är grundaren av den populära pizzerian. 

Taverna Brillo
Adress: Sturegatan 6
Löjromspizza på Taverna Brillo kan mycket väl vara en de trevligaste rätterna som Stockholms restaurangvärld uppbådat under det här decenniet. Smarrig mozzarella och lagrad prästost i vacker förening med löjrom, creme fraiche, hackad rödlök och finskuren gräslök. Glöm inte att kika på graffitikonstnären Nugs stiliga konst på väggarna.

Fat Frank’s
Adress:
Karlavägen 60
Detta trevliga och gemytliga ställe hittar man på Karlavägen 60. Pizzorna är utsökta med perfekt knaprig tunn botten och fokus på fyllningen. Ett stalltips är att testa Regina Parma-pizzan tillsammans med ett av husets röda viner. Personalen talar både svenska och italienska, vilket ger ett trevlig intryck. Priserna må vara lite högre än på andra pizzerior, men pizzorna är också tiofalt godare!

1889 Fast Fine Pizza
Adress:
Mäster Samuelsgatan 18
1889 Fast Fine Pizza ligger inne i MOOD Stockholm. Restaurangen är tuff och stilig med svarta marmorbänkar och färgstark graffitikonst på väggarna. Pizzorna serveras på endast tre minuter från beställning och gräddas i en specialdesignad ugn från Italien. Prislappen för en pizza är från 99 kronor och det finns ett brett utbud för alla smaker.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.