Får man ta hunden med sig in i taxin?

Hund i taxi
Pressbild: Bolt

Svaret är utan tvekan ja när transportbolaget Bolt passar på att lansera en ny kategori i sin app som gör det enklare för resenärer att boka en taxibil som tillåter husdjur.

Allt fler svenskar har skaffat hund under pandemin. Enligt Jordbruksverket registrerades drygt 57 000 nya hundar i Sverige 2020. För många människor är ett husdjur en viktig familjemedlem. Men det är inte alltid enkelt att ordna transport med vare sig kollektivtrafik eller taxi för dessa. Därför har Bolt nu skapat kategorin “Husdjur” i sin taxiapp – för att göra resan med ett husdjur både bekvämare och smidigare. Den nya kategorin finns nu tillgänglig i Stockholm och Göteborg till att börja med.

— Vi vill att så många människor som möjligt ska kunna ta sig runt i våra städer med hjälp av Bolt. Du behöver inte längre ringa föraren för att se till att din favorit är tillåten i bilen. Både du och din fyrbenta vän kan enkelt åka med, säger Albin Grkovic, Sverigechef för Bolt.

Det finns ingen direkt begränsning av storleken på ett husdjur, men husdjuret måste kunna få plats i resenärens knä, på fordonets golv eller i en transportbur. Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.

Om Bolt
Bolt är den ledande europeiska mobilitetsplattformen som fokuserar på att göra stadsresor billigare, bekvämare och ansvarsfullare. Bolt har mer än 50 miljoner användare i över 40 länder i Europa och Afrika. Tjänsterna sträcker sig från ride-hailing till mikromobilitet med elsparkcyklar och elektriska cyklar till mat- och paketleverans. Alla Bolt-resor i Europa är 100 procent koldioxidneutrala som en del av Bolts Green Plan, ett långsiktigt åtagande att minska företagets ekologiska fotavtryck.

Läs mer på deras webbsida: www.bolt.eu.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.