fbpx

ESNY bjuder in till gatufestivalen “New York Food & Culture” i Stockholm

Eklund Stockholm New York startades 2009 av Fredrik Eklund och Niklas Berntzon. Det betyder att de fyller tvåsiffrigt i år, och det tänker de fira med en egen festival.

Toppmäklaren Fredrik Eklund. Foto: Press

Allt började med en logga som skissades ned på en servett på Gröna Lund för 10 år sedan. Sedan dess har framgångssagan för ESNY varit ett faktum. Det är det första och troligtvis enda fastighetsmäkleri i Sverige som sålt mer än 10 objekt för över 200 000 kronor per kvadratmeter. Nu på torsdag bjuder ESNY in till en gatufestival på Ingmar Bergmans gata i Stockholm.

När grundarna Fredrik Eklund och Niklas Berntzon grundade ESNY hade de en idé om att exklusivitet inte handlar om pris, utan om service och energi. En idé om ett dygnet runt- och året runt-öppet mäkleri med handplockade toppmäklare och de mest attraktiva butikslokalerna. En idé om att binda ihop Stockholm och New York med ett världsnätverk: Eklund … Stockholm … New York.

Nyproduktion på ett helt nytt sätt
Sedan dess har ESNY blivit omskrivet i The New York Times, Financial Times, The Wall Street Journal, Wallpaper och Monocle. En av ESNY:s framgångsfaktorer har varit att mäkleriet har jobbat med nyproduktion på ett helt nytt sätt.

– Byggherrarna i Sverige har mer och mer tagit till sig den konceptualisering av fastigheter som har varit vanligt länge på andra platser i världen, exempelvis New York. Nyproduktions-Sverige ser väldigt annorlunda ut idag jämför med när vi började, och jag vågar påstå att vi spelar en ganska stor roll i den processen, säger Niklas Berntzon.

10-årsjubileum nu på torsdag
För att fira 10-årsjubileet och alla framgångar slår ESNY på stort och bjuder in till gatufestivalen New York Food & Culture 12 september. Ingmar Bergmans gata kommer att fyllas med musik, underhållning, konst och olika typer av mat som förknippas med staden som aldrig sover.

Det går inte att fira vårt 10-årsjubileum på något annat sätt än att göra något som aldrig hänt tidigare. En bit av New Yorks kultur, mat och dryck kommer sammanstråla med alla som vill fira i en gatufestival på Östermalm.

– Det betyder jättemycket för oss som företag att få tacka Stockholm, alla medarbetare och alla kunder som har varit en del av vår framgångsrika saga, fortsätter Eklund Stockholm New Yorks VD Sandra Miller Kinge.
.

New York Food & Culture kommer att gå av stapeln 12 september på Ingmar Bergmans gata.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Premiär för cocktailbaren Coquetel Social på Stureplan: “Som en exklusiv fest i Rio eller Havanna”