CYBEX lanserar Anoris

CYBEX har de senaste åren blivit ett omtalat varumärke i Sverige med sina designmedvetna barnvagnar och höga säkerhet i babyskydd och bilbarnstolar. I decennier har airbags varit nödvändiga för säkerheten i bilar för vuxna, nu släpper CYBEX en revolutionerande produkt och utmanar standarden inom sin kategori för barn. Genom att introducera likvärdig säkerhet framåtvänd som bakåtvänd kan nu 42% av alla föräldrar som väljer att vända sitt barn framåt före fyra års ålder göra det utan att behöva kompromissa med säkerheten. Anoris T i-Size är en bilbarnstol med integrerad helkroppsairbag som utlöses på en millisekund.

Det var 2012 CYBEX revolutionerade marknaden med den bakåtvända bilbarnstolen CYBEX Sirona som snabbt blev prisbelönad i sin kategori. Tack vare teknologin bakom den integrerade helkroppsairbagen, erbjuder den framåtvända bilbarnstolen 50% bättre skydd än framåtvända bilbarnstolar med säkerhetsbälte. Anoris ger också barnet mer benutrymme och föräldern möjlighet att enkelt interagera med sina barn genom backspegeln.

Produkten har genomgått över tusen interna tester

Bilbarnstolen är utvecklad i enlighet med UN R129/03 standard. Produkten har genomgått över tusen interna tester baserat på statliga standarder och testkrav som finns för att säkerställa att den ger ett skydd att lita på. CYBEX Anoris är anpassad för barn som är 76 – 115 centimeter långa, eller med en maxvikt på 21 kg. Något som enkelt kan anpassas till ett växande barn upp till sex år. I Sverige vänder 42 % fram sitt barn tidigare än lokala rekommendationer enligt NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande). För CYBEX betyder barnsäkerheten allt och man har därför utvecklat Anoris för barn upp till sex år, så även för de barn som vänds tidigare för att de ska vara lika säkra framåt som åt andra hållet. Anoris T i-Size installeras enkelt i bilen via ISOFIX-system.

Produkten följer i färgerna Deep Black, Soho Grey, Autumn Gold, Mustard Yellow, Khaki Green, Mountain Blue och Nautical Blue. Produkten kommer att finnas hos återförsäljare som BabyWorld, Bonti och Babyshop från slutet av november med ca pris 7899 SEK. För mer information om CYBEX Anoris T i-Size, besök gärna deras hemsida som du hittar här.

Mer info om airbagteknologin i CYBEX Anoris

I en konventionell framåtvänd bilbarnstol är barnet säkrat med bälte och vid en frontalkollision kastas huvudet framåt. För att motverka detta är helkroppsairbagen integrerad I Anoris T i-Sizes kudde och skyddar både det känsliga huvudet och nacken. Helkroppsairbagen aktiveras inom loppet av millisekunder och blåses upp till en C-formad kudde framför barnet. En helkroppsairbag erbjuder ungefär 50% mer skydd vid en frontalkollision jämfört med en traditionell framåtvänd bilbarnstol med bältessystem. Men även när man jämför med konventionella bakåtvända bilbarnstolar kan Anoris bekräfta dess säkerhet utan kompromisser – med en bättre generell prestanda utifrån aktiv och passiv säkerhet.

Mer om CYBEX

Det tyska företaget CYBEX grundades 2005 och är globalt erkänt för sin säkerhet, innovation och enkla funktionalitet samt den ikoniska designen. I början av 2014 gick CYBEX till Goodbaby International Holding Limited. Gruppen är ett av världens ledande företag för utveckling och produktion av barnprodukter.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.