Åtta poddar du borde lyssna på om du gillar drama och olösta mord

Här är åtta hårresande poddar du borde lyssna på om du gillar nervkittlande drama och olösta mord. 

Hösten börjar sakta smyga sig på och för att göra den så mysig som möjligt så kommer här ett flertal tips på både läskiga och aktuella poddar som passar perfekt för höstens alla promenader eller hemmakvällar i badet.

Spöktimmen

En podcast om sanna kriminalfall och oförklarliga mysterier – av och med journalisterna Jenny Borg och Linn Larsson. De har hittills släppt hela 229 avsnitt, så det finns mycket att välja och vraka mellan.

Olösta fall

En podcast om försvunna personer och olösta mord. Både äldre och nyare fall dissekeras och anhöriga intervjuas i hopp om att ny information ska komma upp till ytan.

Olösta mord med Dan Hörning

Dan Hörning – Känd från Seriemördarpodden och Palmemordet – belyser mord, försvinnanden och mysterier som än idag saknar konkreta svar. För dig som gillar både true crime och historia.

Förhörsrummet

Det här är en programserie som återskapar polisförhör från autentiska fall. Förhören är hämtade från förundersökningar, ordagrant återgivna och gestaltade av skådespelare. Av hänsyn till närstående och övriga inblandade är vissa namn ändrade och särskilda partier utelämnade. Dessutom medverkar Gunilla Blomberg, kriminalpolis och utbildare i förhörsteknik.

Rättegångspodden

Nils Bergman sätter sig in i uppmärksammade brott och sammanställer rättegångar till nagelbitande dokumentära berättelser.

Rysarpodden

True crime med fokus på internationella fall med individer, händelser, mord och mysterier som får håret att resa sig i nacken.

Motiv

Dokumentära berättelser i serieformat med titlar som “Kungaskandalen”, “Fallet Therese” och “Kuppen om silverbibeln” – av skaparen bakom rättegångspodden.

Sektpodden

Hjärntvätt syns inte. Du möter övertygande och leende vänner men ser inte rädslan, indoktrineringen, hemligheterna, manipulationen och våldet. Den här podden handlar om hur sekter blir till.

Låt dessa hårresande poddar hålla dig alert under årets kanske mysigaste årstid. Alla poddar finns på Acast, och de hittar du här.

Vill du läsa fler artiklar? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.