Några tips för att lyckas med Daytrading

Artikeln innehåller annonslänk

Daytrading kan ses som en kortsiktig handel med värdepapper. Du investerar i produkter på kort sikt. Inom denna handel gäller det att kunna agera snabbt, då förändringar kan ske inom några sekunder och upp till några få timmar.

Aktiehandel har funnits med oss i Sverige i cirka 150 år. Däremot har intresset gått upp och ner, men i takt med internets framfart så har intresset för aktiehandel ökat. Troliga anledningar är att det är lättare att finna information om tillvägagångssätt, produkter och företag. Dessutom blir det allt lättare att följa utvecklingen och det uppkommer olika sätt att bedriva aktiehandel.

Utbud och efterfrågan styrs av olika behov och känslor hos människan. Inom Daytrading används en specifik analysmetod för att försöka förutsäga förändringar gällande utbud och efterfrågan av specifika produkter. Ju mer man studerar marknaden och människans beteende i olika situationer, desto mer erfaren blir man. Med andra ord blir det lättare att förstår när det sker en förändring i människans behov och varför.

Gå in som nybörjare och ha tålamod

Precis som med ett nystartat företag, så är trading en lång process. Till en början ska man inte förvänta sig att det rullar in vinstpengar. Även om så skulle bli fallet, så rekommenderas man att inte förvänta sig större vinst de första 6-12 månaderna. 

Hur lång tid det tar beror på hur snabbt du lär dig, hur mycket tid och energi du kan lägga på detta samt många olika faktorer på marknaden, där en del är svåra att förutsäga.

Några tips för att lyckas

  • Börja gärna med en liten summa, så riskerar du inte att förlora stora summor.
  • Håll dig informerad om olika händelser som rör din marknad.
  • Det finns olika strategier att följa och det är viktigt att undersöka vilken typ som passar dig som bäst.
  • Agera disciplinerat, följ din strategi och håll dig informerad. Med andra ord så ska du inte ta några beslut som är baserade på magkänsla eller intuition.
  • Är du nybörjare, så sök efter en plattform som passar nybörjare. Till exempel att plattformen erbjuder stort urval av investeringsprodukter och låga priser.
  • Kan hända att världens största plattform, eToro, passar dig. Fördjupa dig om etoro sverige och ta ett beslut efteråt.
  • När du väl är igång, så notera allt du lär dig under tiden. På så vis skaffar du dig egna regler. Det kan vara en regel om hur många förlustaffärer du får genomgå under en dag. Förlusterna kommer att finnas med, men sätt en gräns för att minimera stora förluster dagligen.
  • Även om det till en början känns tungt, så håll dig uppdaterad. Börja med de nyheter och produkter som leder till att kurser och priser påverkas stort.

Vill du läsa mer? Här kan du läsa om Huvudverket – en väg ut ur arbetslöshet.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.