Mode på en budget (annons)

Foto: Pixabay

Artikeln innehåller annonslänkar. 

Det är inte lätt att ha råd med nya kläder när inkomsten huvudsakligen består av studielån som knappt täcker hyran. Du kan inte ta från matbudgeten, för det hjälper inte att svälta ihjäl bara för att få några snygga kläder att gå med. Lyckligtvis kan du fortfarande vara påklädd utan att svälta dig själv.

Sök online

Kläder online kan ofta vara lite billigare än i butiker. Speciellt om du är bra på att hålla ett öga på de många kampanjer, rabattkuponger och försäljning som finns i överflöd i de flesta online-klädbutiker. Du är förmodligen redan van vid att leta efter billiga flyg eller tågresor när du åker hem till mamma och pappa, eller specialerbjudanden online när du köper snus, elektronik eller andra saker du behöver. Precis som du kan hitta kampanjer och rabattkoder för alla ovanstående, finns det ett stort antal webbplatser som erbjuder rabattkuponger för de många olika modesidorna. I många fall kan det vara mycket pengar att spara, och med en google-sökning hittar du snabbt många erbjudanden och rabattkoder för de olika webbplatserna.
Köp begagnat

Om du lever på en studentbudget är återanvändning förmodligen inte okänt för dig när du handlar, men kanske är du en av många som inte tror att de kan hitta något när de ska på jakt i den begagnade djungeln? Vi förstår det väl, för det är verkligen en djungel.

Ha tålamod

Tumregel nummer ett är att ha tålamod. Detta gäller i princip även om du vill hitta några bra erbjudanden online, för det är naturligtvis inte alla butiker som säljer samtidigt. Om du till exempel letar efter bra erbjudanden på resor, tvättmaskiner, billigt snus eller elektronik, är det viktigt att hålla ett öga på flera olika företag och butiker som säljer exakt det du letar efter.

Tålamod är också en dygd om du vill hitta bra begagnade kläder. Det kan ta timmar och dagar, och ibland hittar du inget alls.

I de större städerna finns det naturligtvis ett större urval av begagnade butiker, men här har butiksägarna vanligtvis en aning om mode, vilket ofta innebär att även begagnade priser ofta är ganska höga eftersom säljaren vet hur mycket de är värda för kunderna. På landsbygden och i mindre städer, å andra sidan, kan man ha riktigt tur och hitta några skatter för mycket lite pengar, men det kräver tålamod och upprepade besök.

Marknader

Särskilt i större svenska städer finns det marknader och evenemang året runt, där även dyra varumärken säljs billigt till dem som är snabba på avtryckaren. Händelserna publiceras i de flesta fall på Facebook eller andra sociala medier. Så följ bara och kolla in kalendern när möjligheten uppstår. Köerna för dessa evenemang är dock ofta mycket långa, så du bör stå upp tidigt om du satsar på att komma hem med den stora vinsten i form av modekläder till studentvänliga priser.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.