Karriärvalen för den som vill synas i bild

Foto: Unsplash

Vägarna för den som vill göra karriär genom att stå framför kameran blir ständigt fler och fler. I takt med att vi i allt större utsträckning lever våra liv digitalt, och ständigt är uppkopplade, så har de senaste åren gett utrymme till en mängd nya yrkesmöjligheter för alla som älskar att ha strålkastaren riktad mot sig. Med alternativ som sträcker sig mellan allt från en karriär på sociala medier till en karriär inom traditionell, rörlig media, så kan vi med säkerhet säga att vi befinner oss i en gyllene era för alla linslusar där ute.  

De moderna vägarna att gå

Det är lätt att tankarna automatiskt vandrar till yrken som film- och TV-skådespeleri när det pratas om arbeten framför kameran, men skådespeleri är varken det enda eller det mest självklara alternativet att välja. Idag finns det en rad olika möjligheter, framför allt på internet, som inkluderar allt från att vara värd på ett live casino till att driva sin egen YouTubekanal

En karriär via YouTube kan ta form på många olika sätt – där kan du både förverkliga skådespelardrömmar och bli viral på alla möjliga andra sätt. På diverse sociala medier, som Instagram, Twitter, TikTok, etc. går det också att göra sig ett namn. Det finns gott om stjärnor där ute som har gjort karriär som influencers, komiker eller andra roller på våra många kommunikationsappar. Gamers är dessutom mycket väl medvetna om vilken dragningskraft som live streamers online kan ha. 

Fördelen med att ge sig ut online för att synas i bild är att det både kan fungera som en komplett karriär i sig självt, men det kan även fungera som en alldeles utmärkt plattform att ta avstamp ifrån för den som i det långa loppet drömmer om de mer traditionella karriärerna framför kameran. Det finns många exempel på kändisar som först byggde en närvaro på Youtube eller dylikt, för att sedan ta steget vidare in i film- och TV-världen.

Även om det inte är ditt livsmål att håva in pengar genom ditt Instagramkonto, så kan det vara ett strategiskt första steg – om det är synas som du vill göra. 

De klassiska vägarna att gå

Det är nästan så att flera av de ovan listade karriärmöjligheterna skulle kunna kategoriseras som klassiska (vi har trots allt haft YouTube-kändisar i ganska många år nu), men det kan ändå finnas ett värde i att separera dem från mer traditionella medier. 

Vi har redan nämnt skådespeleri som ett typiskt drömyrke för personer som älskar att stå framför kameran, men det finns även de lite mer tillbakadragna statistrollerna och dessutom utrymme för en rad olika typer av tv-personligheter. Det finns programledartjänster, kommentatorspositioner, expertroller, och så vidare, som alla ska fyllas. 

Skådespelaryrket är som bekant inte det lättaste att lyckas inom, men det bör inte hindra dig från att testa på det. Med dagens teknik och de fantastiska mobilkameror som existerar så finns det ingenting som stoppar det från att sätta igång på egen hand. Vem vet, det kanske leder hela vägen till Hollywood? 

Karriärmöjligheterna för den som vill synas i “rutan” – oavsett om den ryms i din ficka eller om den tar formen av en stor bioduk – är idag fler än någonsin.

Det positiva är dessutom att man kan kickstarta karriären på egen hand med dagens teknik och de många kanalerna att synas i.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.