Fitness- och hälsoappar du måste ha på din smarttelefon

Dessa typer av appar kan vara till stor hjälp, samt hjälper dig även ibland med att hålla koll på dina framsteg eller träningsresultat.

fitness app

Om du har svårt att komma igång med träningen, att träna på en regelbunden basis, eller bara vill ha hjälp med tips, tricks och scheman, kan en fitness- eller hälsoapp vara ett alternativ för dig. 

Något du bör känna till är dock att dessa appar ibland kan lagra din personliga information. Om du vill se till att din information är så säker som möjligt bör du överväga att använda en VPN-tjänst. Du kan till och med använda en VPNs testperiod för att testa innan du betalar för tjänsten.

5 stycken fitness- och hälsoappar som kan hjälpa dig med din träning och dykning

Tränings- och hälsoappar kan hjälpa dig väldigt mycket på många olika sätt och vis. Du får inte bara hjälp med scheman och motivation, utan du kan ofta även följa din utveckling, samt se vad du måste förbättra i framtiden.

Nike Training Club

Nike Training Club är en träningsapp som är tillgänglig för både iOS och Android, samt är en av de absolut bästa träningsapparna som existerar. Nike är kända för att leverera på den allra högsta nivån vad gäller sport och träning generellt sett, något som även stämmer för deras utmärkta fitnessapp.

Här kan du ta del av scheman som är framställda av professionella atleter och tränare, samt att du även kan anpassa scheman efter dina egna syften och behov. Du får även möjlighet att följa din egen utveckling, samt kan dela med dig av dina resultat till andra.

Appen är gratis för både iOS och Android.

Sweat

Sweat är en träningsapp som håller en väldigt hög nivå rakt igenom. Appen är gratis att ladda ner, men det finns en hel del köp som du kan göra inuti appen. Här finns färdiga träningspass som är utformade av professionella tränare, ett flertal olika måltidsmallar och mycket mer.

En utmärkt app som inte bara hjälper dig med att komma till rätta med din träning, utan också motiverar dig och hjälper dig att följa upp dina resultat och utveckling. Ett måste för den som vill prestera på den allra högsta nivån!

Pear

Pear är en utmärkt app om du känner att du vill variera din träning en aning. Samma typ av träning blir man ganska snabbt trött på, vilket är anledningen till varför Pear är så populär. Här guidas du av en stor skara professionella tränare, det är bara att välja och vraka för att se vilka du tycker om.

Appen är gratis, men det finns vissa betalfunktioner och andra köp som går att göra inuti appen. Precis som vanligt är det valfritt om man vill köpa tilläggsfunktioner eller inte.

MyFitnessPal

MyFitnessPal är en av världens mest kända, använda och populära hälsoappar genom tiderna. Appen har existerat i snart 15 år, men levererar fortfarande på den allra högsta nivån.

Appen är främst inriktad på hälsa och mat. Här kan du exempelvis följa hur mycket kalorier eller protein du får i dig med de livsmedel du konsumerar. Just nu finns det över 6 miljoner olika livsmedel, vilket gör att du med största sannolikhet hittar det livsmedel som du konsumerar.

Även den här appen är gratis att ladda ner och använda, även om det finns vissa funktioner som du måste betala för.

Meditation Studio: Find Calm

Meditation är något som många förbiser när det gäller hälsa. Vad många inte vet är dock att meditation kan ha en stor påverkan på både den fysiska och den psykiska hälsan. För er som är nybörjare kan det dock kännas överväldigande att börja med något nytt och främmande, något som underlättas med hjälp av den här appen.

Appen kostar $2,99 dollar att ladda ner och använda, samt att det finns ytterligare funktioner att köpa i appen.

Varför använda fitness- och hälsoappar

Det finns massvis med olika anledningar till varför man skulle vilja använda dessa typer av appar. Det kan vara allt från att få bättre koll på sina träningsresultat, hur mycket kalorier eller protein man får i sig per dag, till att man bara vill ha lite extra motivation.

Nedan hittar du några av de vanligaste anledningarna:

  • Lättare att hålla koll på tidigare och framtida resultat
  • Kan vara till hjälp vid brist på motivation
  • Underlättar och hjälper till med hur man utför vissa övningar
  • Inspiration

Hjälp med träningen

De olika typer av appar som existerar inom detta område gör att du får hjälp med det mesta som är relaterat till träning och hälsa, något du absolut bör överväga för att förbättra dig inom dessa områden.

Lycka till!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.