De bästa svenska spelen du bara måste testa (annons)

En av tio personer i världen har spelat ett svenskt video- eller datorspel. Det finns många spelutvecklare som har sina säten i Sverige och de nordiska länderna. Vi är helt enkelt en av de länder som ligger högst på listan gällande spelutveckling. Vi tänkte i den här artikeln därför ta upp några av de bästa svenska spelen som du verkligen måste testa.

Minecraft

Högst på listan har vi en av världens mest populära spel, som är mer än bara ett spel – Minecraft. Det skapades originellt av Markus Persson och sandbox-spelet har sedan släppet nått ut till miljontals spelare världen över. 107 miljoner kopior har sålts sedan 2011 och spelet fortsätter bara växa uppåt. Det är redan det näst högst sålda spelet sedan Tetris. 

Minecraft kan verkligen öppna upp en helt ny värld av kreativitet. Det går att spela antingen online, i creative-mode eller storymode och Minecraft finns tillgängligt på både mobila enheter, TV-konsoler och datorer.

Battlefield serien

En av de mest populära förstaperson skjutspelen under 2000-talet är Battlefield serien, som är skapad av EA Dice i Stockholm och som innehåller totalt 11 spel tillsammans med extra utgåvor. Den första open-beta versionen av Battlefield 1, hade själv totalt 13.2 miljoner spelare – det högsta beta rekordet som EA någonsin haft. Detta skjutspel finns tillgängligt på mobila enheter, datorer och TV-konsoler, där de flesta spelare helst kör via en TV-konsol.

Candy Crush

Mobilspel finns det gott om, oavsett om man spelar på hemsidor som casinostugan.com eller om man underhåller sig via applikationer. Candy Crush är kanske inte det flashigaste spelet med bäst grafik, men appen blev en riktigt stor hit tack vare dess beroendeframkallande underhållning. 

Här ska man matcha tre eller fler godisbitar med varandra, samla poäng och fortsätta fram i spelets äventyr. King, som är spelutvecklaren av Candy Crush, firade trillion gången som Candy Crush spelas, men det är inte allt som de firat. 2012 köpte Activision Blizzard upp verksamheten för totalt 5,9 miljoner dollar. Det är en hel del godis det!

Mirror’s Edge

En annan stor speltitel som är skapad av EA Dice från svenska huvudstaden, är äventyrsspelet Mirror’s Edge. Här möter vi både konst och ett underhållande första person perspektiv och en parkour-liknande spelupplevelse. Detta spel är lite av en kultklassiker och spelets soundtrack som även komponerades av svenska producenter hamnade även på topplistan i Sverige. Mirror’s Edge går att spela på PC, Xbox 360, Playstation 3, iOS och Windows Phone.

Year Walk

Mobilspelet Year Walk kryssar in många boxar när det handlar om svenskhet: Designen är minimalistisk, miljön är mörk och kylig och berättelsen är baserad av en forntida form av svensk divination som kallas årgång, där människor nekar lyx med mat, vatten och konversationer med andra innan de ser in i framtiden genom att interagera med övernaturliga varelser. 

Spelet fungerar därför lite som en utbildning inom svensk folklore då spelet kommer tillsammans med en nedladdningsbar uppslagsbok. Spelare som därför inte är superintresserad av att spela, men som vill veta mer om Sverige, lär absolut bli överraskade.

Just Cause 2

Den stockholmska utvecklaren Avalanche Studios släppte Just Cause och fick helt okej recensioner år 2006, men det var inte förrän Just Cause 2 släpptes som spelet verkligen fick god kritik. Precis som många andra svenska spel är det sandbox- och den stora öppna-världen som får många spelare intresserade. 

Spelet har blivit prisat både för friheten som spelarna får, samt för de grafiska detaljer och den miljö som spelaren befinner sig i på stillahavsön. Detta spel kommer dessutom med en rolig tvist av humor. Ett roligt spel, i ett färgglatt landskap, bevisar att svenskar har så mycket mer att erbjuda än bara mörker.

 

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.