Vinn en jacka i samarbete med The Balvenie och Brixtol Textiles

The Balvenie, en av världens mest hantverksmässiga whiskys, teamar upp med svenska klädmärket Brixtol Textiles och lanserar ”The Balvenie Motorcycle Jacket”, en exklusiv, MC-inspirerad jacka i begränsad upplaga, med fokus på detaljer och hantverk.

I höstas blev det offentligt att den skotska whiskyproducenten The Balvenie krokar arm med motorcykelbyggaren Ida Olsson för att skräddarsy en exklusiv motorcykel där vissa delar görs helt för hand. På motorcykeln, som ursprungligen är en Royal Enfield Continental gt 650, finns både material och detaljer med tydliga kopplingar till The Balvenies erkända hantverksprocess.

The Balvenie X Brixtol Textiles

Nu blir ett ytterligare samarbete offentliggjort. Denna gång med det svenska klädföretaget Brixtol Textiles. Tillsammans lanserar man en MC-inspirerad jacka, där detaljer och hantverk fortfarande är ledorden, vilket syns tydligt på den genomarbetade designen.

Hantverket har alltid spelat en central roll vid tillverkningen av The Balvenie. Det är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare samt tunnbindare på plats i tillverkningen. Det är med hantverket som utgångspunkt som The Balvenie nu lanserar sitt andra samarbete denna säsong. Och att det blev just Brixtol Textiles är ingen slump.

MC-inspirerad

– Efter vårt samarbete med MC-byggaren Ida Olsson var det ingen tvekan om att vi skulle ta fram en MC-inspirerad jacka. Brixtol Textiles är ett av Sveriges vassaste klädvarumärken. Plaggen är otroligt välarbetade och det finns en tydlighet i designen som är inspirerad av brittiska subkulturer. Detta lirar otroligt bra med både The Balvenies hantverksfokus men även med Royal Enfield Continentals brittiska arv, säger Erik Möller, Brand manager på The Balvenie.

Mer om jackan

Modell: Curtis Balvenie MC
Exklusivt tillverkade i begränsad upplaga om 25 st.
Pris: 2 799 SEK
Mer info om produkten finns här.

Läs mer om tävlingen på vår Instagram @modernalivet!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.