Nytt varumärke vill få barn att sova tryggt – Möt Dvala of Sweden

Dvala of Sweden

Marknaden med bäddprodukter för barn är full av material som kallas ekologiska men innehåller syntetiska material som plast eller har en märkning där bara slutprodukten är kontrollerad. Dvala of Sweden från Sundsvall satsar därför på exklusiva bäddprodukter av gröna, naturliga material med den strängaste ekologiska certifieringen.

— Det finns alltför många bäddprodukter för barn som kallas ekologiska men som ändå innehåller plast och syntetiska material, vilket vi inte tycker är sunt att små barn sover med, säger Camilla Hasselvret, medgrundare av Dvala of Sweden.

Exklusiva och ekologiska bäddprodukter

Dvala of Sweden har tagit fram en inledande kollektion med exklusiva, ekologiska bäddprodukter för spjälsäng som är gjorda av gröna och helt naturliga material.

— Vi har koncentrerat oss på veganska material som erbjuder rätt stöd och komfort för en liten kropp med hög andningskapacitet som släpper igenom fukt och är antibakteriella, säger Camilla Hasselvret.

Dvala of Sweden erbjuder bäddprodukter till bebisar i gröna och naturliga material.

Dvala of Sweden vill både bidra till att barn sover bekvämt och tryggt utan gifter, samt att miljön skonas genom att bäddprodukterna har den strängaste ekologiska certifieringen GOTS och GOLS som kontrollerar hela produktionskedjan från odling till slutprodukt vad gäller allt från miljö, kemikalier och rättvisa arbetsvillkor.

— Små barn är känsliga och bör inte sova 12-16 timmar per dygn bland material som innehåller plast och kemikalier, säger Camilla Hasselvret.

Fokus på små barns hälsa

När Camilla 1993 blev gravid så kändes det väldigt viktigt att söka information om vad som var viktigt för små barns hälsa och både hemlagad barnmat, samt tygblöjor tilltalade hennes värderingar.

— Men på den tiden fäste ingen någon uppmärksamhet vid vad barnen hade för material i sängen och hur det påverkar hälsan, säger hon.

Camilla övergav ganska snabbt idén med tygblöjor och hemlagad barnmat då det var mer jobb än hon föreställt sig med en liten bebis. Men intresset för hälsa och naturliga produkter har alltid funnits kvar. Och hur gick det med barnet då? Jo, det blev en son, och gissa vem jag driver Dvala of Sweden med i dag? säger Camilla med ett leende…

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.