Naturen ska inte skadas för vår garderobs skull – möt Karlinas

Intervju med grundaren Karlina Caune

Karlinas kom som ett svar på sökandet efter kvalitetslivsstilsgrunder utan att äventyra vår planet. Varumärkesskapare och visionshållaren, supermodellen och aktivisten Karlina Caune presenterar en klädlinje som erbjuder komfort, utan ansträngning och som är i linje med hennes värderingar och kärlek till planeten. Dessutom strävar märket efter att stödja små grupper från hela landet och världen. Och vill främja lokala artister och dela deras visioner och drömmar.

– Jag bodde i New York och reste ensam till Island. Det fick mig att uppleva kontrasten mellan ett hektiskt storstadsliv till storheten av vildmarken i hörnen av världen. Jag tror inte att vi behöver bestämma om vi ska vara på ett eller annat sätt. Men låt oss vara de stora varelser vi är gjorda för att vara, säger Karlina.

Naturen ska inte skadas för vår garderobs skull

Karlinas anser att mode ska älskas tills döden skiljer det åt. För att naturen inte ska skadas för vår garderobs skull. Därför Karlinas väljer noggrant de mest ansvarsfulla tyger och förpackningsmaterial baserat på miljöavtryck, livslängd och hållbarhet. Varje plagg är handsytt av de skickligaste sömmerskorna, vilket säkerställer varje liten dels kvalitet. Dessutom kombinerar de behov med goda gärningar. Karlinas uppdrag: att skapa den ultimata tillfredsställelsen av att vara stilig och miljövänlig.

– Vi kan välja att använda vår vilda sida medan vi bor i storstäder vi kan äventyra våra rutiner och ge plats för våra styrkor. Vi kan välja bra relationer, att leva och hållbart mode. För idag, mer än någonsin – spelar de här valen roll.

Basplagg från Karlinas

Förutom att erbjuda högkvalitativa basplagg för vardagen, kommer Karlinas också att presentera specialsamlingar som landar långt ifrån vanliga. Bitar som tillåter dig att resa långt till land, besöka stammar och lokala samhällen. Få känna rå natur och smaka på det långsamma livets frihet. De är unikt dedikerade till hantverk och konst. Intäkterna stöder ursprungsstammar, hantverkare och miljö åtgärder för en bättre framtid.

Var kom Karlinas ifrån?

Karlina’s skapades och grundades av supermodellen och aktivisten Karlina Caune. Hon menar att det inte finns något rätt eller fel sätt att leva livet på. Du kan skaffa familj och känna dig fri, vakna i gryningen en morgon och sova i nästa, resa ensam och njuta av storstadslivet ovanpå varandra. Varumärkesideologin är förankrad i hennes personlighet och det hon trivs bäst med – att vara ansvarig för vem du vill vara. Vi tror på att leva utan begränsningar och att utforska våra egna unika vägar. Därför ger Karlina’s hållbara grunder, att vara med dig, inte forma vem du är.

Vad har Karlinas för planer för framtiden?

– Vårt mål är att utöka kollektionen för att möta vardagliga livsstilsbehov. Vi vill erbjuda ett mer omfattande utbud av alternativ till produkter som traditionellt är tillverkade av syntetiska material och har dålig hållbarhet. Kläder är bara första steget på Karlinas resa. Som ett livsstilsvarumärke planerar vi att expandera bredare och inkludera andra produkter, såsom hudvård, säger Karlina.

Var tillverkas produkterna?

– Våra hållbara väsentligheter är helt och hållet tillverkade i Europa. Vi använder de mest hållbara, hållbara materialen från tyg till slutprodukt och förpackning. Våra sweatshirts, hoodies och t-shirts är gjorda av 100 % GOTS-certifierad bomull och handsydda i Lettland av skickliga sömmerskor för att säkerställa högsta kvalitet. Alla taggar och förpackningsmaterial är tillverkade av biologiskt nedbrytbara och FSC-certifierade material. Vi tror på att vara noggranna med vårt engagemang för vårt hållbarhetslöfte, för att säkerställa att varje detalj är genomtänkt.

Vilka produkter kan vi förvänta oss i framtiden?

– Vi arbetar för att få ut mer väsentliga saker till världen. Vår produktutveckling är inriktad på att ge kunderna alternativ till produkter som traditionellt är tillverkade av syntetiska material. Eftersom hållbarhet är vår främsta prioritet vill vi se till att varje KARLINAS föremål är av enorm kvalitet och funktionalitet. Det är en hög standard vi har satt för oss själva och ibland hamnar vi i en återvändsgränd bara för att vi inte har kunnat hitta rätt tillvägagångssätt eller bara för att vetenskapen helt enkelt inte är där än. Tills vidare kan jag berätta en liten hemlighet – vi kommer att släppa några nya produkter i höst. Vi har också precis lanserat vår hudvårdslinje med den bästa hudvårdslinjen. Karlinas hudvårdslinje är utvecklad i samarbete med de mest kunniga kemister med stor erfarenhet inom området. Den första lanseringen introducerar tre produkter: Handcreme, Body Cream och Allt-i-ett hudskydd.

Hur får du energi som egenföretagare? 

– Bra fråga! Ärligt talat känner vi till talesättet: Gör det du älskar och du kommer att arbeta hela tiden. Jag tror att när vi följer våra passioner genereras energin inifrån oss. För mig är det det största uppsvinget som gör att jag kan jobba kvar till 03.00 och ändå gå upp för en skolrunda kl 07.00! Jag älskar den kreativa sidan, innovationen, jag älskar naturen och jag älskar ett äventyr. Att skapa ett företag som Karlinas som kombinerar alla dessa aspekter, är som att driva en oändlig turbin av energi. Det går såklart ihop med att lära sig att koppla ur, ta en paus, andas och ladda om för att sedan kunna gå för fullt, berättar Karlina.

Har du något team eller kör du själv?

– Heltid är det bara jag. Jag har dock ett litet team av otroliga kvinnor som hjälper mig med olika aspekter och jag hade aldrig kunnat göra Karlinas utan deras värdefulla input och tid! Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har fått stöd från långvariga vänner i modebranschen som aldrig har saknat råd och motivation. Deras fortsatta stöd är av enormt värde, säger Karlina.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.