Möt Bare Stockholm som erbjuder hållbara, sköna underkläder i naturmaterial

Foto: Bare Stockholm

Vi träffade Iman Malmberg, en av grundarna bakom det nya underklädesmärket Bare Stockholm, för att höra mer om deras produktlinje med hållbara underkläder. Uppenbart är att design, hållbarhet, och kvalitet alla är viktiga komponenter och de tipsar om att välja underkläder med i naturmaterial. 

Berätta om ert nya varumärke Bare Stockholm

— Bare Stockholm producerar och säljer hållbara underkläder för kvinnor med fokus på kvalitet, komfort och kvinnors hälsa. Bare Stockholm lanserades med målet att skapa de bästa hållbart tillverkade underkläderna i skönaste passform och tidlös design. Vi vill förändra hur underkläder tillverkas och visa att man inte behöver inte kompromissa på design, kvalitet och hållbarhet.

Hur kom ni på namnet?

— Bare, känslan av att vara naken är det som har inspirerat oss i skapandet av underkläderna. Vi vill att Bares underkläder ska vara så sköna att man inte tänker på att man har underkläder på sig.

Vi skapade Bare för att vi insåg att majoriteten av de trosor som finns på marknaden idag inte är skapta med kvinnans hälsa eller kropp i fokus.

På vilket sätt är underkläderna hållbara?

— Underkläderna tillverkas i Portugal och är gjorda i materialet Modal Tencel som är ett cellulosabaserat material från bokträ, väldigt mjukt och skönt men också antibakteriellt och allergivänligt. Vi skapade Bare för att vi insåg att majoriteten av de trosor som finns på marknaden idag inte är skapta med kvinnans hälsa eller kropp i fokus. Vi har en känsligare hy och ska undvika syntetiska material som stänger inne fukt, skapar irritation och påverkar vår PH-balans negativt.

Bare Stockholm producerar och säljer hållbara underkläder för kvinnor med fokus på kvalitet, komfort och kvinnors hälsa. Foto: Bare Stockholm

Varför just underkläder?

— Underkläder var ganska självklar då vi såg en lucka i marknaden i underklädesbranschen. Vi letade själva efter just den produkten som vi tagit fram och vi kände verkligen att vi kunde ha en stor påverkan på underklädesbranschen. Vi har sedan start haft en tydlig idé om vad Bare ska representera visuellt och verbalt, vilket lett oss till en tydlig varumärkesidentitet.

Vad har ni fått för respons hittills?

— Vi har fått fantastisk feedback från våra kunder som älskar produkterna på samma sätt som vi gör! Det är helt otroligt att faktiskt kunna erbjuda underkläder som vi själva är så sjukt stolta och nöjda över. Nu när vi lanserat har vi kunnat se att det inte bara är vi själva som gillar det vi gör och att efterfrågan på kompromisslösa underkläder är väldigt stor.

Det är helt otroligt att faktiskt kunna erbjuda underkläder som vi själva är så sjukt stolta och nöjda över.

Några bra tips på vad man ska tänka på när man väljer underkläder?

— Det viktigaste enligt oss är att man använder underkläder i naturmaterial då ohållbara syntetmaterial kan framkalla irritation på huden och påverka underlivets PH-balans, som i sin tur kan leda till svampinfektioner i värsta fall. Vi tycker också att det är viktigt att man känner sig snygg i sina underkläder samt att man har på sig något som är bekvämt och som håller sig fräscht under hela dagen.

— Tänk långsiktigt när du välja underkläder och fokusera på det som funkar med garderoben och som du vet att du kommer använda under en längre period. Själva föredrar vi neutrala färger som funkar fint mot ens hudton och svart är en klassiker som vi aldrig tröttnar på.

Teamet bakom Bare består av Felicia Bladh och Rebecka Rebecka Lidenwall, vänner sedan några år tillbaka samt Iman Malmberg som kom in i bolaget våren 2020.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.