Letar du tips på champagne? Här är vinterns hetaste champagnetrender

I samband med vinterns mörker lyser The Wine Company upp med såväl nya som slopade champagnetrender.

Lyx, flärd och miljontals med bubblor. Det handlar givetvis om tips på champagne. Men vad har chili cheese och Emily in Paris med bubblornas urmoder att göra? Jo även champagne kan få nya trender, i synnerhet när det kommer till sätt att konsumera drycken. 

Champagne, en dryck som producerats sedan 1700-talet och med dess ikoniska status blivit en synonym till lyx, framgång och fest. För att hylla bubblet svarar The Wine Company på hur året 2020 fastslagit nya champagnetrender och röjt undan vissa gamla. Dessutom så lyfter vinleverantören även fyra tips på champagne, perfekt vare sig det är till nyårsfirandet eller för den delen, en het vanlig tisdag.

Trots rådande tider kan det vara kul att unna sig en flaska bubbel och även om vinterns stora fester är inställda så finns det mindre firanden där festlig dryck hör hemma.

– Vi älskar champagne. Det är en sprudlande dryck som är starkt associerad till lyx. Champagne säljs dock i varierande prisklasser och vi har därför valt att lyfta fram tio fantastiska flaskor som är lite snällare mot plånboken. Trots rådande tider kan det vara kul att unna sig en flaska bubbel och även om vinterns stora fester är inställda så finns det mindre firanden där festlig dryck hör hemma.

– Varför inte använda dig av ett par av våra champagnespaningar när du planerar inför jul eller nyår? säger Christelle Rickert, produkt och marknadschef på The Wine Company.

Champagne
Unna dig en god flaska champagne mitt i veckan, det är du värd!

Fem champagnetrender du bör ha koll på

Vaska is cancelled
Vad än du hämtar med dig från den kritikerrosade serien Emily in Paris så bör det inte vara att det är trendigt att vaska champagne. Nej Stureplans-sprutandet gör inte någon comeback utan nu handlar det om att ta till vara på drycken. Häll i ett glas och njut.

All about that glass
Det finns en uppsjö av olika champagneglas och numera hålls det till och med glasprovningar. Rätt glas står i fokus som aldrig förr. Många sommelierer menar nämligen att valet av glas är lika viktigt som valet av champagne. Ett större tulpanformat glas, släpper nämligen ur mer doft vilket förhöjer dryckesupplevelsen. Smala, höga glas stänger istället in dofterna och gör därför inte vinet rättvisa.

Okonventionella smakparningar
Fin- och fulkultur börjar även bli förlegade termer bland de snobbigaste champagneentusiasterna. Det är nu, mer än någonsin tidigare, okej och till och med uppmuntrat inom vinvärlden att våga på nya okonventionella smakparningar tillsammans med champagne. Ostron i all ära men har du någon gång testat ett glas bubbel och chilli cheese?

Pretty in pink
Rosa kanske drar tankarna till våren men det finns ingen anledning att vänta in den. Säsongsbaserat i all ära men vi tror på en vinter där du kan avnjuta rosa bubblor, dessutom kan en rosa flaska se lite festligare ut. Rosa champagne framställs även precis på samma sätt som vilken annan champagne som helst så den förtjänar givetvis en lika självklar plats på vinhyllan!

En flaska – tre rätter
Du har säkert hört att du ska ha ett särskilt vin till förrätten och ett annat till efterrätten. Men nu i tider där antalet middagsgäster blivit färre så är människor ute efter viner som passar till allt! På stora middagar går drycken åt snabbare och du kan därför komponera en meny som kräver ett nytt vin till varje rätt – men nu vill vi ha en flaska som likväl kan drickas som fördrink och under middagen, och svaret kan ofta läsas champagne.

Fyra tips på champagne till dig som vill lyxa på en budget 

Champagne Sophie Baron Rosé
Brut, Champagne AC

En champagne från Baron-Fuenté med en livlig färg och en rik, fin perlage. I doften framträder diskreta bärtoner och röda fruktaromer. Det är välbalanserat, förenar friskhet och fyllighet, och har ett tydligt fruktfokus. Ett vin som stannar länge i gommen och därför även passar till en lättare meny.

Pris: 269 SEK Artikel-nr: 553 117
Leverantören har inte deklarerat sockerhalt ännu

Champagne Lanson Limited Edition
Brut, Champagne AC

Lanson Champagne är ett stående inslag vid eleganta tillställningar, inte minst hos det brittiska kungahuset. Till The Wine Company jubileum har vi fått ett begränsat antal flaskor av deras Limited Edition. Det är en champagne i en typiskt ren och frisk Lanson-stil. Lätt pärlande med en fast mousse och en doft av lime och exotisk frukt. I gommen en lätt accent av honung och ljuvliga mineraltoner. Elegans i dess renaste form.

Pris: 349 SEK Artikel-nr: 677 173
Sockerhalt: 8,8 g/l

champagne
Champagne Sophie Baron Rosé och Champagne Lanson Limited Edition
Champagne Jean de Villaré Grande Réserve
Brut, Champagne AC Champagne Baron-Fuenté

Till skillnad från de mest kända champagnerna serveras produkter från mindre producenter huvudsakligen på de franska lyxrestaurangerna. Nu kan The Wine Company erbjuda en sådan sällsynt vinodlarchampagne från familjegodset Baron-Fuenté. Jean de Villaré har en lätt, elegant och koncertrerad fruktig karaktär. Och namnet är en anspelning på en av de stora källarmästarna i Champagne.

Pris: 229 SEK Artikel-nr: 622 634 585
Sockerhalt: 8,4g/l

Champagne Demoiselle Grande Cuvée

Brut, Champagne AC

I familjen Vrankens trädgård svärmar oräkneliga trollsländor som kärleksfullt benämns ”demoiselles”. 1985 gav de därför namn åt champagneserien Demosielle. Både art déco-flaskan och dess innehåll är äkta konstverk: eleganta, originella och romantiska. Iris-varianten innehåller en större andel chardonnay, vilket ger ett balanserat och harmoniskt vin med ett friskt pärlande.

Pris: 369 SEK Artikel-nr: 827 634
Sockerhalt: 10 g/l

 

Champagne
Champagne Jean de Villaré Grande Réserve och Champagne Demoiselle Grande Cuvée

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.