Nytt premiumvin perfekt för både kött och vegetariskt

Vinpionjären på Kaliforniens Central Coast, J.Lohr, lanserar ett premium vin. Det är ett vin, J.Lohr South Ridge Syrah, som är producerat i Paso Robles AVA, San Luis Obispo County, CA. Härmed kommer detta bra premiumvin finnas i Systembolagets fasta sortiment

Vinet som är av hög kvalitet fortsätter att utvecklas under två första år i flaskan, och kan enkelt lagras i minst åtta år till. J.Lohr South Ridge Syrah passar perfekt till olika kötträtter, men även till mustiga vegetariska rätter.

Det mustiga vinet har aromer av blåbär, syrén och svart te, som smälter samman med toner av kakaopulver och tjära från ett års åldrande i en blandning av amerikanska och franska ekfat. Kryddan och strukturen hos Syrah och Mourvèdre druvor i denna blandning lyfts med en touch av blommiga Viognier.

Vinet har aromer av blåbär, syrén och svart te, som smälter samman med toner av kakaopulver och tjära.

Premiumvin med rötter under kaliforniska solen

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J.Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Företaget har genom åren etablerat sig som en av branschens mest respekterade vinproducenter. Deras viner kännetecknas av djärva och koncentrerade smaker fulla av liv.

Ända sedan starten på 1970-talet, har J.Lohr varit ledande i miljöarbetet mot mer långsiktigt hållbara tekniker för vinproduktion. Företaget är certifierat enligt ’California Sustainable Winegrowing’ och vann dessutom det så kallade ’Green Medal Leader Award’ 2020. 

— Vi är väldigt nöjda med att inleda det nya samarbetet med J.Lohr Winery. Vinproducenten är en av de mest uppskattade vinproducenterna i Kalifornien och pionjär på många sätt, inte minst i hållbar vinproduktion. J.Lohr kompletterar fint vår portfölj av amerikanska viner. En kategori som växer på den svenska marknaden, både på Systembolaget och på restauranger, säger Reija Andersson Tuomaala, Brand Manager på Pernod Ricard Sweden.

J.Lohr South Ridge Syrah

  • Pris: 170 kr 
  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt: 14%
  • Artikelnummer: 2332-01

Betyg från oss på Moderna Livet blev fem av fem möjliga. Helt enkelt ett väldigt gott och kvalitativt vin som enkelt kan beskrivas som lent och mustigt, definitivt med premiumkänsla!

Vill ni ha fler vintips? Kika in dessa:

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.