Tio av de bästa restaurangerna i Stockholm

Bästa restauranger i Stockholm, titta hit! Älskar du att gå ut och äta, ta ett glas efter jobbet eller starta helgen med en uppdukad brunch tillsammans med vänner?  Då är den här artikeln för dig, om du är på jakt efter populära matställen i Stockholm.

Här nedan listar vi 10 restauranger du bara måste testa om du är i Stockholm. Favoriter – gamla som nya! Bästa restauranger i Stockholm helt enkelt.

L’Avventura

L’Avventuras tar det italienska köket till en ny nivå och fångar essensen av det som är Italien. Du hittar restaurangen mitt i Vasastan och i den finns två barer och en stor matsal.

Visste du att det förut var en stor biosalong? Därav den stora salen med hela sex meter i takhöjd.

Foton från @lavventurarestaurant Instagram.

Ricordi

Från ett italienskt kök till ett annat – nämligen Ricordi! Som du hittar precis mittemot de rosa, blomstrande träden på våren – Kungsträdgården. På menyn finns ett flertal mozzarella- och krämfyllda burratarätter, tartarer, fisk- och grönsaksrätter, surdegspizza och färsk pasta. En favorit bland restauranger i Stockholm!

Bilder från @ricordi_restaurant Instagram.

Coco & Carmen

Hos Coco & Carmen består middagen av en 9-rätters avsmakningsmeny med punkiga influenser. En garanterad upplevelse för en restaurangkväll i Stockholm.

Bilder från @restaurangcococarmen Instagram.

Pas d’art

Restaurangen Pas d’art med inspiration från Frankrike levererar ett kreativt och unikt kök. Här kan du avnjuta allt från frukost, lunch middag och till och med en drink i cocktailbaren.

Bilder från @pasdart_restaurant Instagram.

Kasai

Kasai är en japansk dinnerclub där det serveras japanska rätter med en twist. En drink är inte bara en drink, utan en hel smakupplevelse! Gillar du sushi så är Kasai ett måste för dig att testa!

Bilder från @wearekasai Instagram.

Tilt

Tilt är en social cocktailbar och beskriver sig själv som en mix av roliga aktiviteter och högklassiga cocktails. Finns på Östermalm och är perfekt för dig som gärna avnjuter en burgare och drink i kombination med sällskapsspel, biljard eller dart.

Bilder från @tiltstockholm Instagram.

Spanjorskan

Spanjorskans härliga meny kan du hitta gambas i ett bad av vitlök, friterad calamares och nygrillad spädgris. Perfekt att ta med vännerna och dela på tapas eller pintxos.

Goma

Goma är en asiatisk pub som erbjuder en meny med inspiration från asiatiska rätter. Här är ett ställe där du kan ta en AW eller lunch med kollegorna eller en middag med vännerna. Dryckerna är i fullt fokus och det finns massor av drinkar att avnjuta – både klassiska och roliga smakkombinationer.

Bilder från @gomagastropub Instagram.

Surfers

Hos Surfers får du mycket smak för pengarna och när du ändå är där så måste du testa deras fantastiska paraplydrinkar. Menyn är inspirerad av asian fusion, passar perfekt för en AW eller en mysig middag.

Bilder från @surfersstockholm Instagram.

Supper

I Suppers rustika källare hänger vi gärna! Där Sydamerikanska smaker och gemenskap står i centrum. Supper passar till kollegorna, vännerna, din respektive eller varför inte ta med hela familjen? En favorit särskilt om du vill ut och dela mat när du går på restaurang i Stockholm.

Bilder från @supperfamiljen Instagram.

Vill du ha fler tips? Läs mer här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.