Till dig som gillar fisk men vill värna om haven

Sedan tidigare har företaget Hooked Foods ett flertal röror på marknaden – alla med växtbaserad tonfisk. Nu breddar de sortimentet genom att även lansera lax, tonfisk och fiskpinnar – men istället 100% växtbaserade. Det svenska foodtech bolaget vill genom sina produkter bidra till mer hållbart fiske och ett friskare hav. 

Nyheten Salmoonish har ett patenterat recept och är gjord med protein från certifierad soja, ärta och vete. Tillsammans med alger ger de ett högt innehåll av protein och Omega-3, precis som vanlig lax. Salmoonish finns i fryst format och går att ätas direkt utan att tillagas. Den ska ha samma smak och utseende som vanlig lax men är snäll mot våra hav och utan de miljögifter som vanlig lax ofta innehåller.

Hooked Foods lanserar även Toonish och Fish-ish

Tidigare har den bara gått att hitta på restauranger men nu kan du tillaga den växtbaserade tonfisken hemma. Sist men inte minst: Fish-ish sticks som är precis som övriga produkter 100% växtbaserade och miljövänliga.

Alla tre produkterna går att hitta i frysdisken från och med vecka 39 och finns hos de stora livsmedelsbutikerna.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.