Tareq Taylor blir officiell ambassadör för Nescafé

Sverige är ett av de länder som konsumerar mest kaffe i världen och begreppet ”Swedish Fika” har knappast undgått någon. För många svenskar är kaffe dock mycket mer än så. Det är en del av kulturen och inte minst en välförtjänt paus i vardagen. Tillsammans med stjärnkocken och krögaren Tareq Taylor ska Nescafé nu visa att kaffe är så mycket mer än bara en dryck.

Tareq Taylor ambassadör för Nescafe lyx

Som kock och krögare har Tareq Taylor en gedigen erfarenhet av smak och aromer och han vet att dessa kan göra oss nostalgiska och förvandla helt ordinära stunder till starka upplevelser. Precis som när man avnjuter en riktigt god kopp kaffe. För Tareq är kaffe så mycket mer än bara en dryck som ger honom energi i vardagen.

– Jag uppskattar alltid en god kopp kaffe men själva kaffepausen är så mycket mer än bara kaffe. För mig är det en chans att stanna upp i vardagen, tillsammans med andra. Det är en speciell stund på dagen som jag värdesätter och älskar, säger Tareq Taylor.

En unik variant som är särskilt anpassad till de svenska smakpreferenserna

I samarbetet släpper världens största kaffemärke en ny kampanjfilm tillsammans med Tareq som blir ambassadör för Nescafé Lyx, en unik variant som är särskilt anpassad till de svenska smakpreferenserna.

– Vi ser fram emot vårt samarbete med Tareq som officiell ambassadör i Sverige. Det är ett fantastiskt kul samarbete, i synnerhet med Tareqs bakgrund och expertis. Jag tycker att det är kul att han verkligen förespråkar och värdesätter kaffe av riktigt god kvalitet, något som går helt i linje med det som vi står för. Dessutom är det ett tillfälle att förespråka och påminna om de speciella stunderna i vardagen, säger Tanja Serup, Nordic Senior Brand Manager för Nescafé.

Mångsidigt, enkelt och okomplicerat

Kaffe är en råvara som i kombination med andra smaker kan skapa något unikt. Det är just detta som fick Tareq att vilja samarbeta med Nescafé. Förutom smaken och enkelheten, fascineras ambassadören av mångsidigheten med kaffet.

– För mig som har varit kock länge är smak och doftupplevelsen avgörande. Många tänker säkert att det är komplicerat att få till den perfekta smaken men det kan faktiskt vara enkelt. Kaffe är dessutom en spännande ingrediens som man kan experimentera med i såväl bakning som matlagning. Det är enkelt att använda samtidigt som det är gott. En gnutta kaffe i glazen eller BBQ-såsen till det grillade köttet är fantastiskt på sommaren. Samtidigt är en kaffekaramell till glassen eller chokladkakan helt otroligt gott, avslutar Tareq.

Om Nescafé Lyx

Runt om i världen konsumeras 5615 koppar Nescafé varje sekund. Detta gör Nescafé till världens största kaffemärke. Nescafé Lyx har en distinkt arom och fylligare smak. En kombination av optimal rostning och kaffets diskreta fruktnoter ger en perfekt balanserad kopp kaffe. Utöver den klassiska mellanrostade LYX-blandningen, fås Nescafé Lyx också i mörkrostade, ekologiska och koffeinfria varianter.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.