Svenskarnas favorit: Fira in sommaren med ett glas rosé

Med en kall och tuff vinter bakom oss kan vi nu äntligen åter välkomna ljusa och varma vårdagar. Och med det följer ett riktigt vårtecken: Första glaset rosé. Äntligen är säsongen kommen då vi öppnar upp balkongdörrarna och sätter oss i solen med ett glas i handen. Så vilket rosé ska man välja för att starta igång våren? Vinleverantören The Wine Company tipsar om sina fem bästa roséviner – som du dessutom slipper köa till Systemet för att få tag på.

Även om det är många som avnjuter ett glas rosé oberoende årstid så kan vi alla nog enas om att vinet gör sig bäst under vår och sommar. I kombination till ost- och charkbrickan, på balkongen eller i väntan på att grillen värms upp gör de blommiga tonerna i ett glas rosé sig allra bäst. Med en läskande smak är vinet det perfekta avslutet på en svensk sommardag. Så vilket rosévin kommer bli favoriten i sommar? The Wine Company vägleder dig nu i rosédjungeln.

– När rosévinet var nytt var det mörka viner som gällde, de senaste åren har det gått en trend i ljusare roséviner men numera är både ljusa och mörka lika uppskattade. Det gläder mig att rosévinet blommat upp de senaste åren och att så många uppskattar kombinationen av det vita och röda vinets smakfulla egenskaper. För den som ännu inte testat rekommenderar jag ett bubbligt rosé som aperitif i sommar, säger Christelle Rickert, produkt och marknadschef på The Wine Company.

Tre saker du inte kände till om rosé:

  1. Röda druvor skapar rött vin och vita skapar vitt vin, men visste du att det inte finns några rosa druvor? Det är nämligen druvans skal som kommer i kontakt med juicen som skapar den rosa färgen vi förknippar med rosé.
  2. Rosé är ett ungt vin, det ska inte åldras i mer än fyra år.
  3. På uteserveringarna ser vi ofta rosé blandat med några isbitar i glaset, för att servera vinet iskallt. Det här bör man däremot undvika. Vill man få ut det mesta av smakerna bör det serveras mellan sju till tio grader, då är vinet kyligt utan att ha förlorat sina aromer och smak. Det här kan med enkelhet uppnås med en vinkylare.

Fem roséviner att testa i sommar:

La Coquette Rosé 2020 Vin de France
Det spegelblanka och fruktiga rosévinet har dofter av jordgubbar, hallon och macchia. I smaken träder det fram en fantastisk lätthet, friskhet och en fruktig avslutning.

En fransk klassiker som för tankarna till Provence, lavendelblommor, klarblå himmel och helgshopping i saluhallen i Narbonne.

Pris: 89 kr Artikel-nr.: 118912

Conte Amato Frizzante Rosato Veneto IGT
Denna rosé frizzante har en livlig doft av mogna sommarfrukter som hallon och sura körsbär. Vinet har små, fina bubblor, är lätt och utlovar en harmonisk, okomplicerad dryckesupplevelse.

Det förgyller vilken sommarkväll som helst som en aptitretare på terrassen eller en frisk menystart till kalla förrätter.

Pris: 99 kr Artikel-nr.: 280288

Campet Ste Marie Pays d’Oc IGP
Här är ett druvrent rosévin av pinot noir. I denna sydfranska tolkning presenterar sig den populära druvan som mycket frisk och mineralisk. Färgen är en ljus rosa medan doften av färska hallon är uttrycksfull. Smaken är mycket fruktig med en mjuk kryddighet som inramas av en frisk, men lätt syra. Ett vin med stor finess!

Pris: 105 kr Artikel-nr.: 344311

La Fariella Pinot Grigio Blush 2020 Delle Venezie DOC, Italien
Det här friska, fruktiga och lätta rosévinet av pinot grigio från Veneto skimrar i en blekrosa nyans i glaset. La Fariella hänför med sina ljusa aromer av skogshallon och jordgubbar. I gommen till-kommer en behaglig ton av saftiga vingårdspersikor.

En uppfriskande specialitet som passar perfekt som aperitif eller till lätta maträtter, som exempelvis kyckling tillsammans med en sallad eller grönsaker.

Pris: 109 kr Artikel.nr.: 574570

Luis Felipe Edwards Family Wines Rosé Valle Central
Det här eleganta och livliga rosévinet från Louis Felipe Edwards kommer från Valle Central, den chilenska dalen på 1000 meters höjd mellan Anderna och Stilla havet. Bouqueten för tankarna till svarta vinbär, blåbär och svarta körsbär. Dessutom tillkommer aromer av lakrits och friska gröna toner. Med det här rosévinet bevisar vingården ännu en gång att den är en av Chiles bästa.
Pris: 99 kr Artikel.nr.: 469498

Om The Wine Company:
The Wine Company tillhör The Hawesko Group som är den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa. Affärsidén är att leverera exklusiva viner från alla världens ledande vinområden – helt legalt – från Hamburg direkt hem till konsumenten. The Wine Company möjliggör för vinintresserade över hela Sverige att enkelt och bekvämt köpa högkvalitativa viner som levereras direkt hem till dörren, utan att behöva bekymra sig för att på egen hand betala för alkoholskatten. The Wine Company etablerades på den svenska marknaden den 1 november 2010 och är E-handelscertifierade. Om detta material publiceras ber vi er säkerhetsställa att pris och artikelnummer tillhör flaskan på bilden.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.