Så här blandar du en klassisk Margarita

Nu blir Cointreauflaskan som står hemma i ditt barskåp ett samlarobjekt. När likören lanserades i en helt ny design i Sverige. Den nya flaskan är en hyllning till likörens huvudingrediens, apelsinen – som för första gången pryder flaskan.

Idag lanseras Cointreaus nya flaska i Sverige, i den största rebranding-kampanjen varumärket gjort på över 140 år. Likt likören själv har Cointreauflaskan varit, och förblir, unik av sitt slag. Dess kvadratiska form och bärnstensfärgade glas har sedan starten 1849 varit ett igenkännande drag för flaskan, och så förblir det.

Inspirerad av en parfymflaska 

Utformandet av flaskan är ingen slump. I och med likörens väldoftande aromer är flaskan i själva verket inspirerad av en parfymflaska. Dess färgval har däremot en något mer rebellisk historia. Vid denna tid var likörerna ofta bärnstensfärgade och serverades i genomskinliga flaskor – men inte Cointreau, där likören i stället var genomskinlig och buteljeras i en färgad flaska.

Den nya flaskan är till största del tillverkad av återvunnet glas. Den bibehåller din rektangulära design och apelsinen gör premiär som illustration på flaskans etikett. Men hyllningarna till apelsinen slutar inte där, då flaskans kork nu kläs av texturen av skalet på en apelsin.

Komponent i ikoniska drinkar

Cointreau är en viktig komponent i många av våra absolut ikoniska drinkar. Däribland Sidecar, White Lady och Cosmopolitan – men också i en klassisk Margarita. Kanske är det därför den mytomspunna Margaret ”Margarita” Sames för jämnan sa, ”A Margarita without Cointreau is not worth its salt”.

Så här blandar du en klassisk Margarita

Du behöver:

  • 2,5 cl Cointreau​
  • 4 cl tequila​
  • 2 cl lime ​
  • Flingsalt​

Så här gör du:​

  1. Häll alla ingredienser i en shaker med is och skaka. ​
  2.  Fukta glasets kant med en lime och doppa i saltet. ​
  3. Sila upp din Margarita i glaset, garnera med en limetwist och njut!

Alkohol är beroendeframkallande och kan skada din hälsa. Kom ihåg att alltid dricka ansvarsfullt och att du måste vara över 18 år.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.