Saffranspannacotta när den som är som bäst
Vad är en julafton utan en riktigt god efterrätt med saffran i? Istället för saffransbullar kommer här ett riktigt gott recept på en saffranspannacotta toppad med passionsfrukt och pepparkakssmul. En perfekt kombination om ni frågar mig! Dessutom relativt lätt och en fräsch smak efter det ofta ganska tunga julbordet.
[recipe servings=”ca 4 personer” time=”15 minuter + 3h i kyl” difficulty=”Enkel” description=””]
[recipe-ingredients]
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1 paket saffran
- ½ dl socker
- 4 pepparkakor
- 1 passionsfrukt
- Citronmeliss
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter
- Koka sedan upp grädde, saffran och socker i en kastrull
- Ta gelatinbladen och krama ur vätskan
- Lägg ner dem i gräddblandningen så att de smälter
- Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ i kylen minst 3 timmar
- Toppa innan servering med passionsfrukt, pepparkakssmul (krossa lite lätt med någonting hårt) och citronmeliss
[/recipe-directions][/recipe]