fbpx
Saffranspannacotta

Recept: Saffranspannacotta med passionsfrukt och pepparkakssmul

Sophie Björkman bjuder på den perfekta efterrätten till julen, mums säger vi!

Saffranspannacotta när den som är som bäst

Vad är en julafton utan en riktigt god efterrätt med saffran i? Istället för saffransbullar kommer här ett riktigt gott recept på en saffranspannacotta toppad med passionsfrukt och pepparkakssmul. En perfekt kombination om ni frågar mig! Dessutom relativt lätt och en fräsch smak efter det ofta ganska tunga julbordet.

  • Portioner: ca 4 personer
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Skriv ut

Ingredienser

 

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran
  • ½ dl socker
  • 4 pepparkakor
  • 1 passionsfrukt
  • Citronmeliss

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter
  2. Koka sedan upp grädde, saffran och socker i en kastrull
  3. Ta gelatinbladen och krama ur vätskan
  4. Lägg ner dem i gräddblandningen så att de smälter
  5. Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ i kylen minst 3 timmar
  6. Toppa innan servering med passionsfrukt, pepparkakssmul (krossa lite lätt med någonting hårt) och citronmeliss

Vill du ha mer inspiration så läs mer av Sophies recept här på sajten eller följ henne på Instagram!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Vinexperten: 8 goda viner som kan beställas hem