[recipe servings=”5 portioner” time=”60 minuter” difficulty=”Lätt”]
Behöver du ett enkelt efterrättsrecept utan att sätta på ugnen? Prova den här nyttiga “No-bake layer cake” med avokado och dadlar. Servera med björnbär, hallon och granatäppelkärnor, toppa gärna med kakaonibs och havssalt!
[recipe-ingredients]
Botten
- 3 dl valnötter
- 1 dl jordnötter
- 4 dl dadlar (urkärnade)
- 2-3 msk kokosolja
- 1 krm salt
- 1 dl kakao
Mitten
- 1 burk kondenserad kokosmjölk
Topping
- 2 mogna avokado
- 4-5 dadlar (urkärnade)
- 1 tsk vaniljpulver
- Ca 1/2 dl agave sirap(smaka av)
- 2 msk kokosolja
- 1/2 dl kakao
[/recipe-ingredients] [recipe-directions]
- Mixa valnötter och jordnötter grovt.
- Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa igen.
- Tryck ut massan i valfri form ungefär 14x 20 cm.
- Frys cirka 30 minuter.
- Bre ut den kondenserade kokosmjölken över första lagret som den är utan att värma upp.
- Frys igen 15 minuter.
- Mixa allting till toppingen slätt och bre över andra lagret.
[/recipe-directions]
[/recipe]