Skagensill till julbordet
Skagensill när den är som godast! Sophie Björkman bjuder på hennes godaste sill med Skagenröra! Enkelt, lyxigt och en liten twist till det traditionella julbordet.
[recipe servings=”ca 4 personer” time=”15 minuter” difficulty=”Enkel” description=””]
[recipe-ingredients]
- 1 burk 5-minuterssill (420g)
- 100 g räkor med skal
- 3 msk dill
- ½ dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- ½ rödlök
- Salt och peppar
- Citronsaft
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Skala räkorna
- Skär sillen i mindre bitar och hacka räkorna grovt
- Finhacka rödlök och dill
- Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, dill, salt, peppar, rödlök, räkor och några droppar citron
- Vänd ner sillen och rör om ordentligt
- Låt stå i kylen helst ett dygn innan servering
[/recipe-directions][/recipe]