Ingredienser
- 8 skivor cheddarost
- 2 dl gräddost
- 150 g cream cheese
- 1 chili
- 1/2 dl hackad jalapeño
- 1 tsk salt (½ till ostkrämen och ½ till frityrsmeten)
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl (2 dl till smeten och 1 dl till att rulla bollarna i)
- 2 dl mjölk
- 4 dl pankomjöl
- Frityrolja
Instruktioner
- Börja med att riva gräddosten och finhacka cheddarosten.
- Blanda sedan ihop ostarna med cream cheesen till en krämig deg och tillsätt jalapeño, chili och salt.
- Rulla ihop till 20 stycken bollar som är lika stora. Ställ undan.
- Gör sedan frityrsmeten genom att vispa upp ägget först och tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och salt.
- Häll därefter mjöl på en tallrik och panko på en annan.
- Ta bollarna, en i taget, och rulla först i vetemjöl, sedan frityrsmeten och till sist i pankomjölet.
- Hetta upp frityrolja i en tjockbottnad kastrull och värm till ca 160 grader.
- Sänk ner några bollar i taget och låt dem friteras i 30-40 sekunder tills de blivit gyllenbruna. Lägg bollarna som är klara på ett hushållspapper.
- Servera chili cheese topsen när de är härligt varma och krispiga.
Om man till exempel ska ha gäster så går det bra att förbereda bollarna till punkt 6, sedan är det bara att fritera dem (tar inte lång tid).