Vad är en bättre efterrätt än en perfekt kladdig kladdkaka med vispad grädde? Vi älskar en god kladdkaka då den är enkel att göra och slår aldrig fel. Sophie Björkman ger oss hennes bästa recept på den klassiska kladdkakan!
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3-4 msk kakaopulver
- 2 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
- Smält smöret i en kastrull, rör sedan ner sockret
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser
- Rör om noga så det inte bildas några klumpar
- Häll i smeten i en smord och bröad form
- Sätt in formen i ugnen (lågt ner) i cirka 30 minuter
- Servera gärna med grädde
- Voila – en perfekt god kladdkaka!
Vill du ha mer goda recept än kladdig kladdkaka med grädde så se även Sophies smarriga recept på cheesecake med hallon.