fbpx

Recept: En riktigt god och smakrik bolognese

Sophie Björkman serverar receptet på en riktigt god och smakrik bolognese. Perfekt för att lyxa till matlagningen både till vardags och helg. Voila!

.

  • Portioner: 4 portioner
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 80 g pancetta 
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 2 stjälkar bladselleri, tärnad
  • 3 stora kastanjechampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 tomater, hackade
  • 2 msk tomatpuré 
  • 2 tsk torkad oregano 
  • 1 lagerblad
  • 1,5 dl rött vin
  • 2 dl kalvfond, 5 dl vatten (kokande) samt 2 msk kalvfond. Använd sedan bara två dl.
  • 1 lagerblad
  • Salt (efter smak)
  • Peppar (efter smak)
  • Olivolja att steka i
  • 1 tsk socker
  • Färsk timjan att toppa med
  • Parmesan att toppa med
  • Spaghetti för fyra personer

Instruktioner

  1. Börja med att steka färsen i en stekpanna. Lägg färsen i en skål och stek därefter pancettan i samma stekpanna
  2. Hacka och tärna alla grönsaker
  3. Stek selleri, lök, vitlök, morot och champinjoner i en gryta med rikligt mycket olja i, tills de tagit färg
  4. Tillsätt tomatpurén samt den torkade oreganon
  5. Häll därefter i vin, fond, salt och socker och låt koka upp
  6. Lägg sedan ner de hackade tomaterna och rör om allting 
  7. Låt puttra utan lock på låg värme i cirka två timmar, titta till såsen då och då så att den inte känns för torr. Häll isåfall i mer vatten
  8. Koka pasta enligt anvisningar
  9. Toppa färsen med timjan och rikligt av parmesan

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Nyttiga, enkla och supergoda rödbetsbiffar