fbpx

Recept: Äggmoln med parmesan och bacon – så fixar du den trendiga frukosten

Vår matskribent Sophie Björkman delar sitt recept på Instagrams mest fotade maträtt!

Äggmoln, cloud eggs på engelska, är den trendiga rätten som började dyka upp i folks flöden år 2017.  Idag är det en av Instagrams mest fotograferade frukostar. Folk bara älskar det fluffiga ägget som ser ut som små moln med en sol i.

Det är inte heller svårt att få till, allt du behöver är ägg och valfria ingredienser som topping. Lycka till!

  • Portioner: 4 portioner
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • Ett paket bacon
  • Gräslök
  • Parmesan
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Knäck ner äggvitorna i en bunke och spara gulorna vid sidan
  3. Vispa till ett hårt vitt skum, riv över lite parmesan, salta och peppra lagom
  4. Klicka ut skummet i lagom stora ”moln” och gör en fördjupning i mitten av molnet där äggulan sedan ska vara
  5. Lägg in i ugnen i cirka 6 minuter, börja under tiden att steka baconet krispigt
  6. Ta ut äggvitorna efter 6 minuter och lägg gulorna i mitten, ställ in i ugnen igen i ytterligare 3-4 minuter så att gulan stelnar något
  7. Servera molnen sedan med knaperstekt bacon, gräslök och lite extra parmesan på toppen

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Ugnsrostade rotfrukter och potatis med fetaost