Johan Jureskog lanserar nu en treårslagrad Rioja Reserva från den historiska producenten Bodegas Muriel. Vinet kommer från byn Elciego i Rioja, norra Spanien, och är gjort på 100% handplockade tempranillo-druvor.
För att nå perfektion har vinet lagrats i 24 månader påfranska och amerikanska ekfat. Sedan har det fått vila ett år på flaska. Framtagningen av vinet sker på traditionellt sätt och är ett avgörande element för att få fram tonerna av mogna bär, kryddpeppar, choklad och fat.
El Zorro y la Bodega
– Det tog lite tid men äntligen har jag fått uppfylla en av mina största drömmar, att släppa ett alldeles eget vin. Efter 20 år som kock har jag fått chansen att uppleva många fantastiska viner. Som den perfektionist jag är har det tagit lite tid. Men nu har jag hittat hem. El Zorro y la Bodega är allt jag gillar med en flaska vin”, säger Johan Jureskog.
En god ambassadör och vän
– Det har varit fantastisk att få ta fram Johans första vin. Det är alltid spännande att hitta nya uttryck för våra viner. Och jag vet att Johans passion för spansk mat och vin går hand i hand med vår vision. Ända sedan hans första besök hos oss ser jag honom som en god ambassadör och vän”, säger Javier Murúa, ägare av Bodegas Muriel.