Mionetto släpper alkoholfritt mousserande vin

Det tidlösa vinhuset Mionetto har lyssnat på sina konsumenter och släpper nu Mionetto 0,0 som är ett alkoholfritt mousserande vin. Det nya vinet går att hitta på ICA redan nu och på Systembolaget från den 1 december. Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0.

Nu står det klart att Mionetto släpper ett alkoholfritt mousserande vin. Ett riktigt gott och prisvärt alternativ för den som av olika anledningar inte dricker alkohol. Den bubblande drycken är gjort på 100% Glera-druvor från Veneto-regionen och resultatet är helt fantastiskt. Mionetto 0,0% är ett friskt och fruktigt alkoholfritt vin med en lätt sötma. Glera är samma druva som används för att producera Prosecco vilket ger konsumenterna en premiumupplevelse. Den är perfekt för alla tillfällen, den har en delikat doft av mogen frukt med inslag av citrus och grönt äpple.

Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0

Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0. Tillsammans med restaurang Ricordi i centrala Stockholm har hon även tagit fram sin egen variant på drinken Bellini, nämligen en alkoholfri Mellini.

– Jag som småbarnsförälder tycker att det finns alldeles för tråkiga alternativ till oss som inte dricker alkohol så ofta, eller över huvud taget. Jag vill också kunna skåla i ett gott mousserande tillsammans med mina vänner, istället för att dricka läsk eller vatten vid festligare tillfällen, säger Melina Criborn.

Ludmila Monzon, produktchef för Mionetto är väldigt stolt över deras nya lansering och tycker det känns otroligt roligt att kunna möta konsumenternas höga efterfrågan på riktigt bra alkoholfritt mousserande vin.

– Vi är väldigt nöjda över resultatet och tycker att Mionetto 0,0 möter både våra och våra konsumenters höga förväntningar. Vi har utvecklat ett högkvalitativt alkoholfritt mousserande vin med låg sockerhalt gjord av 100% Glera-druvor från Veneto-regionen och resultatet är helt fantastiskt, säger Ludmila Monzon.

Mionetto 0,0 Alcohol Free

Mionetto 0,0 Alcohol Free är vegansk och passar utmärkt som aperitif och kombineras enkelt ihop med italiensk mat som pizza, pasta och risotto. Alkoholhalt: 0,0 % finns hos ICA och kommer även att finnas tillgänglig på Systembolaget från den 1 december.
Pris: 79 kr

Recept Mellini

2 cl Äppeljuice
3 cl Tranbärsjuice
2 cl Citronjuice
1 cl Sockerlag
1 Äggvita

Gör så här:
Häll samtliga ingredienser i en shaker. Torrskaka, dvs skaka samman ingridienser utan is för att äggvitan ska kunna fluffa sig. I med is, skaka kallt. Sila och häll upp i cocktailglas. Toppa med alkoholfri prosecco tills glaset är fullt. Avsluta med sugrör, torkad limeklyfta och en orange blomma som garnityr.

Recept Spicy Sofia

2 cl Grön äppellikör
2 cl Lichi likör
2 cl Seve Fournier (cognacslikör)
2 cl Citronjuice
1.5 Cl Honung
1 Äggvita

Gör så här:
Häll samtliga ingridienser i en shaker. Torrskaka. I med is, skaka kallt. Sila och häll upp i cocktailglas. Toppa med prosseco tills glaset är fullt och avsluta med apelsinzest och chili som garnityr.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.