1. Smula ned jästen och tillsätt vatten.
  2. Blanda ut så att jästen löses upp.
  3. Vänd i allt mjöl och. Knåda degen ordentligt i bunken, minst 15 minuter!
  4. Tillsätt olja och salt

Dela upp degen i lagom stora bollar som passar just din pizza och låt jäsa i kylskåp över natten eller två nätter.

Tomatsåsen

  1. Gör en tomatbas genom att blanda mutti polpa med en riktigt god olivolja och salt. Smaka av tills den blir tillräcklig salt och aromatisk av olivoljan.
  2. Baka ut pizzadegen. Lägg på tomatsås och fior di latten.
  3. In i ugnen på högsta möjliga temperatur

Topping

  1. Dela körsbärstomaterna på hälften. Dressa dem med olivolja och lite flingsalt och rosta dem i ugnen på 150 grader i ungefär 30 min.
  2. När pizzan är klar drar du sönder bitar av osten för hand och lägger på varje bit. Toppa pizzan med några av de ugnsrostade körsbärstomaterna och färsk basilika.
  3. Droppa över lite olivolja och flingsalt och servera.