Julbord i härlig skärgårdsmiljö – vi tipsar om Fjäderholmarna & Torpedverkstan

Två julbord ska recenseras detta år. Rökeriet och Torpedverkstan erbjuder bufféer med finess som verkligen lockar.

Rökeriet

Mörkare tider börjar smyga sig på igen och det är dags att boka upp sig på mysiga inomhusaktiviteter. Från och med slutet av november börjar många restauranger att öppna upp för sina härliga julbord.

I år kommer jag att besöka Rökeriets julbord på Fjäderholmarna samt Torpedverkstan som ligger på Skeppsholmen. Dessa bokar man enkelt via Julbordsmäklarna som samlar de bästa restaurangerna i Stockholm. På hemsidan kan man själv söka runt och jämföra olika julbord beroende på vad man är ute efter Bästa svenska julborden i Stockholm.

Julbord på Fjäderholmarna och Skeppsholmen

Rökeriet på Fjäderholmarna erbjuder ett traditionellt julbord med influenser från deras egna rökeri. Hela konceptet med att ta färjan från Nybroviken för att sen komma till ett uppdukat julbord känns otroligt mysigt. Det finns även tid att slå sig ner i baren tills färjan åker tillbaka igen. Julbordet finns tillgängligt mellan 27 november och 24 december, Julbord på Fjäderholmarna.

Under rådande omständigheter har Rökeriet spridit ut de olika bufféborden i matsalen för att förhindra köbildning, handsprit finns att tillgå överallt i restaurangen.

Torpedverkstan på Skeppsholmen ligger mitt inne i Stockholm men ger ändå den där mysiga skärgårdskänslan med vattnet och båtarna. Här serveras en julbuffé med klassiska råvaror och svenska smaker som är tillagade med finess.

Mycket smaker på en kväll

På menyn hittar man bland annat Tarte flambée med Västerbottensost, karamelliserad lök, bacon & chilipicklad kantarell. Några av huvudrätterna är Salvia- & vitlökskorv med hemgjord senap, rostad brysselkål med brynt smör, mandel & tryffel samt Fredrics salsicciainspirerade rullsylta. Till dessert finns det ett helt dessertrum uppduktat med massor av godsaker, bland annat Gelato & Sorbet från Glassverkstan med olika julsmaker.

Med rådande situation serveras allting direkt till bordet så att man slipper stå i kö. Efter för- och varmrätt är det bara att hugga in bland desserterna, bland annat Gelato&Sorbet och Riz au lait med pecannötter, Boka julbord på Torpedversktan.

Julbord med extra lyx.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.