Fem tips för hur du får till den perfekta cocktailen

Artikeln innehåller annonslänkar

Det spelar ingen roll om du ska bjuda in nära och kära till ett litet firande eller om du vill skapa en fulländad bar i ditt hem – det är ett måste att bjuda på utsökta cocktails. Vi kommer därför att ge dig fem olika tips som kan hjälpa dig att blanda läckra cocktails som en tvättäkta expert!

Rätt basingredienser

Tro det eller ej finns det många cocktails som bara kräver tre ingredienser. Dessa är en grundsprit, en smaksatt sprit tillsammans med antingen soda eller juice. Med andra ord behöver det inte vara någon raketforskning att få till utsökta drinkar. Se bara till så att du kollar upp recepten i förväg så att allt går rätt till när du blandar dina cocktails.

Rikligt med is

De flesta cocktails är inte fulländande utan en stor mängd is. Detta ger din drink en
svalkande och uppfriskande touch som uppskattas vid alla fester och firanden. Att förvara ispåsar i frysen kan dock föra med sig ett antal negativa aspekter. Det blir omständligt att regelbundet fylla på dessa påsar, och andra varor i frysen kan därtill smaksätta isen genom luften. En cocktail som innehåller is med smak av frysta matvaror är inte precis någon höjdare.

För att istället få tillgång till fräsch is kan du välja att köpa en ismaskin. Du fyller bara på med vatten, och sen fortsätter ismaskinen att producera is så att du alltid har svalkande isbitar nära tillhands. Ismaskiner är dessutom mycket prisvärda, och du förhindrar att doften eller smaken påverkas av kylvaror. Hitta de bästa här hos Ismaskinsguiden.

Ha lämpliga glas tillgängliga

Y-formade glas gör susen om det antingen är skakade eller starka cocktails som ska serveras medan ett högre glas gör under när det kommer till stora och aningen svagare cocktails. Mycket starka drinkar är lämpliga att servera i små whiskyglas, men det går lika bra med tumblers. Så klart är det dock upp till dig vad du föredrar, så ta helt enkelt glasen som finns tillgängliga därhemma om du inte har de ”rätta” glasen nära tillhands.

Det finns enklare metoder

Om du vill göra allting lite enklare för dig själv kan du ta till med vissa knep för att blanda goda cocktails utan något vidare arbete. Istället för att pressa frukter till dina cocktails går det lika bra att inhandla frukt som redan är pressad. Du kan därtill inhandla mixar som redan är färdiga – och detsamma gäller för sour mix. Låt dina gäster njuta av olika sours utan att du har ansträngt dig vid tillagningen.

Se till så att du är förberedd

Om det är många gäster som ska komma på besök eller om du kanske till och med ska sätta upp en temporär liten bar är förberedelserna A och O. Välj därför recepten i förväg och se till så att du har dem i närheten, kanske utskrivna på papper. Köp alla nödvändiga ingredienser i förväg och inhandla lämpliga glas. Sockerlag till dina cocktails kan du göra klart i förväg så att du slipper den här processen när gästerna har anlänt. Ställ in sockerlagen i kylen till dess att den ska användas.

Sist men inte minst kan du göra klart all garnering i förväg. Då talar vi mer specifikt om olika frukter såsom apelsin, lime eller citron – men även pinnarna som ska sitta i dina cocktails tillsammans med bär och dylikt. Förvara allting i kylen, så behöver du bara plocka fram garneringarna när det är dags. Här hittar du ett tips på en cocktail som vi skrivit om tidigare. Världens 50 mest populära cocktails hittar du här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.