Drinkexperten: Aperol Spritz med en twist!

Aperol Spritz är läskande kall, söt och lite bitter på samma gång. Vanligtvis görs den på Aperol, sodavatten och prosecco. Men här är ett recept på en variant som om möjligt är ännu godare, byt ut vanligt bubbel mot mousserande rosévin!

Vår drinkexpert hade bara rosébubbel hemma och det blev ännu godare.

Njut av sommarens mest uppfriskande sensation – Aperol Spritz med en twist! Denna klassiska italienska aperitif har tagit världen med storm och förvandlat varje tillfälle till en festlig och smakfull upplevelse. Sommarens hetaste drink har fått en uppfriskande twist, tack vare vår expertmixolog, som har förfinat receptet för att skapa en sensationell variant av denna ikoniska favorit.

Aperol Spritz är känd för sin harmoniska balans mellan den lätt beska Aperol, den uppfriskande bubblan från proseccot och den friska touchen av sodavatten. Med en skiva apelsin som dekoration är det en synnerligen tilltalande och aptitretande drink som lockar till att njutas av vid alla tillfällen.

Vår drinkexpert har tagit denna klassiker till nya höjder genom att lägga till en twist som sätter smaklökarna i brand. Genom att införa nya smakkomponenter som färskpressad citron eller en hint av mynta har han skapat en variation av Aperol Spritz som är ännu mer uppfriskande och förförisk än någonsin tidigare. Det är en sensationell smakupplevelse som tar dig på en resa till de italienska kusterna, där solen skiner och glädjen flödar.

Detta behöver du till din Aperol Spritz

  • 9 cl mousserande rosévin
  • 6 cl Aperol
  • 3 cl sodavatten
  • is
  • En apelsinklyfta

Så här gör du

  1. Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas.
  2. Häll i ditt rosébubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt.
  3. Garnera med en apelsinskiva eller tunna skivor av skalet
  4. Njut!

Så varför inte bjuda in vännerna på en sommarfest och imponera med denna förfinade och uppgraderade version av Aperol Spritz? Med dess lysande färg, förfriskande smak och förföriska doft kommer denna drink att vara stjärnan på varje sommarevenemang och lämna dina gäster begärande mer.

Så skål för sommaren och njut av varje svalkande klunk av Aperol Spritz med en twist! Det är den ultimata måltidsupplevelsen som låter dig känna smaken av sommaren i varje sipps.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.