Martinez Cocktail har gjort en comeback bland drinkexperternas favoriter, efter att under en tid ha varit något bortglömd i menyerna. Den har en härlig ginbas och är en riktig 1800-tals klassiker vars ursprung än idag inte är helt fastställt.
Smaken blir en balans mellan gin, körsbär från maraschinolikören, söt vermouth och bitters. En riktig klassiker som blir ett givet val i baren och kanske en ny favorit?
Ingredienser
- 35 ml söt vermouth
- 15 ml gin (gärna Old Tom)
- 10 ml maraschinolikör
- 2 droppar Bokers bitters
- Citronskal som garnering
Instruktioner
- Fyll ett rörglas med is
- Häll i ingredienserna och rör med en barsked
- Sila i ett kylt cocktailglas (gärna Coupette)
- Garnera med citronskal som du vrider till för att få ut juicen
- Servera och njut!
Recept och foto i samarbete med Sebastian Sundquist, bartender på Grodan i Stockholm och kreatör på Strait Laced Visuals.