Snabbt och enkelt ska det vara! Baka dessa smarriga chocolate chip cookies när du är sugen på riktigt goda kakor som har kort tillagningstid.
Att baka Chocolate chip cookies är enklare än vad du tror och det här receptet på härligt sega och mjuka chocolate chip cookies kommer varken göra dig eller dina gäster besvikna!
Toppingen är frivillig, men jag älskar att doppa kakorna i choklad och jordnötter. Vad tycker ni? 🙂
.
[recipe servings=”ca 30 kakor” time=”40 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 250 g ljus choklad
- Lite jordnötter
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull eller i mikro. Låt det sedan svalna helt.
- Hacka cirka 200 g av den ljusa chokladen. Ta fram en bunke och rör ner socker, det avsvalnade smöret, farinsocker, choklad och ägg. Blanda ihop bakpulvret, salt, vaniljsocker och mjölet och rör ner det tillsammans med resten.
- Ta sedan en matsked och klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Gör gott med mellanrum mellan kakorna. Cirka 10 st per plåt.
- Lägg kakorna i ugnen, cirka 10 minuter lite beroende på hur stora de är. De ska få en gyllenbrun och fin färg. Låt kakorna svalna mycket eller kallna helt.
- Smält resterande choklad. Doppa några av kakorna i chokladen (halva kakan) och strö över lite jordnötter.
Fler kakrecept? Spana in cookies med chocolate chips!
[/recipe-directions][/recipe]