Äggmoln, cloud eggs på engelska, är den trendiga rätten som började dyka upp i folks flöden år 2017. Idag är det en av Instagrams mest fotograferade frukostar. Folk bara älskar det fluffiga ägget som ser ut som små moln med en sol i.
Det är inte heller svårt att få till, allt du behöver är ägg och valfria ingredienser som topping. Lycka till!
.
[recipe servings=”4 portioner” time=”15 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 4 st ägg
- Ett paket bacon
- Gräslök
- Parmesan
- Salt
- Peppar
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Sätt ugnen på 200 grader
- Knäck ner äggvitorna i en bunke och spara gulorna vid sidan
- Vispa till ett hårt vitt skum, riv över lite parmesan, salta och peppra lagom
- Klicka ut skummet i lagom stora ”moln” och gör en fördjupning i mitten av molnet där äggulan sedan ska vara
- Lägg in i ugnen i cirka 6 minuter, börja under tiden att steka baconet krispigt
- Ta ut äggvitorna efter 6 minuter och lägg gulorna i mitten, ställ in i ugnen igen i ytterligare 3-4 minuter så att gulan stelnar något
- Servera molnen sedan med knaperstekt bacon, gräslök och lite extra parmesan på toppen
[/recipe-directions][/recipe]