Melina Criborn och Jannike Nordström har tagit fram varsitt linschips och gör upp i OLW Snacks Battle.
Detta blir förstagången som vi får ta del av Coca-Cola's nya och unika koncept, oväntade smaker och kreativitet.
Oavsett om du låter glaset klinga mot din kärestas glas eller firar en fin vänskap hittar du här tre recept på goda drinkar att blanda hemma.
Den klassiska drinken Gin & Tonic som funnits i över 200 år har blivit en världsfavorit. Här presenteras fem varianter av drinken som enkelt går att personanpassa med olika tonics.
Här öppnar Sveriges billigaste pizzeria tillsammans under årets fattigaste dagar! För endast 10 kr serveras nytänkande pizzor från Jimmy Guo.
Vi träffar kostrådgivaren Cecilia Elfving som vill inspirera till ett hälsosammare liv och sprida kunskap om hur kosten påverkar vår hälsa.
Västerbottenpaj med löjrom är en lyxig twist till julbordet. Den här pajen är perfekt att ha som tillbehör både till fisk och varma rätter. Toppa med stora klickar crème fraiche, dill och nymalen svartpeppar.
Ett traditionellt julbord med klassisk dryck i all ära. Men till årets julbord kanske det ändå är dags att testa något nytt?
Förändring börjar när du vågar säga nej till onyttig mat.Här resonerar hälsoingenjör Ewa Meurk från Elitista kring temat och ger bra tips.
Vill du göra egen sill till julbordet? Det är enklare än man kan tro. Prova detta goda recept från Sophie Björkman - hemmagjord sill med lyxig och god Skagenröra, världens godaste sill om ni frågar oss.
Lättare kan det inte bli än att laga mat i gryta! Vi tipsar om en riktigt god och mustig gryta, perfekt till både höst och vinter.
Late night Show på At Sit med Anis Don Demina, där publiken är aktiva i en gameshow under kvällen. Det serveras god mat och dryck.
En god pastarätt går hem lika väl en vardag som till helgens middagsbjudning. Vår matskribent bjuder på en smakrik och lyxig pasta med oxfilé, svamp, örter och grädde.
(Annons) Vi kommer att ge dig fem olika tips som kan hjälpa dig att blanda läckra cocktails som en tvättäkta expert!
Med en kombination av len mjölkchoklad av högsta kvalitet och krispiga pepparkaksbitar lanserar Annas sin första chokladkaka.
Här kommer ett riktigt gott och enkelt recept på en saftig god banankaka, helt vegansk och med en hel del nyttigheter. En favorit hos hela familjen och perfekt som mellanmål!
Mer pannkakor till folket, tycker vår matskribent Sophie Björkman och delar sitt bästa recept på frasiga och tunna pannkakor. Stek och servera med valfri topping som sylt, grädde, glass eller bär. Barnsligt enkelt och gott!
Nu blir Cointreauflaskan som står hemma i ditt barskåp ett samlarobjekt. Här är allt du behöver veta för att blanda en klassisk Margarita.
Pixie bjuder alltid på skratt, musik och dans. Här är det alltid fredagsfeeling och serveras pasta, pizza, sallader och cocktails.
Årets kusligaste högtid är här. Därför borde du testa dessa tre spännande drinkar som passar perfekt till Halloween-firandet i helgen.
Här är Mionettos fyra nya drinkar som tagits fram med fyra olika ambassadörer. Passar perfekt till helgen och middagsbjudningen.
Älskar du att gå ut och äta, ta ett glas efter jobbet? Här listar vi tio restauranger du bara måste testa om du är i Stockholm.
Den hälsosamma pizzan från For Real! Foods med brödfri botten bakad på svenskodlad vitkål eller svensk kvalitetskyckling
Karameller med tryck används i många olika sammanhang, idag finns de i alla möjliga smaker, former och storlekar.
Nu breddar Hooked Foods sortimentet genom att även lansera lax, tonfisk och fiskpinnar – men istället 100% växtbaserade.
Äntligen helg och kanske dags att bjuda på torsk? Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen och podcasten "Bubbel bland annat", tipsar om tre goda viner till tre olika varianter på torskrygg.
För den perfekta kräftskivan krävs en härlig och inbjudande dukning. Vi har listat fem tips för att lyckas med dukningen till kräftskivan.
Hösten är här och även om vi gärna äter varma grytor och soppor så finns det varianter för en höstig sallad. Kombinera texturer, smaker och färger för en matig och energifylld sallad!
Sophie Björkman bjuder på hennes tvist på den goda klassikern bärpaj med bulldeg. Enkelt och gott på bara en timma.
Idag bjuder Sophie Björkman på en riktigt god maträtt som är lika trevlig att servera som den är god. Fiskknyte, även kallat fiskpaket, med torsk, potatis, skampi och andra goda tillbehör!
I takt med att den varma säsongen sakta men säkert smyger sig på lanserar LAKRIDS BY BÜLOW sin somriga limited edition-smak.
Svensk husmanskost har under senare år fått allt mer uppmärksamhet. Vi kikar närmare på historien bakom den svenska husmanskosten.
Under sommaren öppnar The Sparrow Wine Bar & Bistro upp sin takterass Le Garden, huvudstadens kanske mest hemliga oas, mitt på Östermalm.
Hösten är här och därmed dags att fokusera på välmåendet genom att boosta kylen och skafferiet med hälsosamma, näringsrika komponenter för att laga god vardagsmat. Genom att göra medvetna val kring vad vi stoppar i oss kan vi faktiskt hjälpa vårt immunsystem och minimera risken för sjukdom.
Funderar du ofta på vad du ska äta till middag? Här har vi sammanställt några av våra bästa middagstips!
Moderna Livets hälsoexpert Green Galaxy tipsar om en riktig supersmoothie som både boostar ditt immunförsvar och sätter igång matsmältningen – perfekt som mellanmål eller till frukost!
Folkkära programledaren och entreprenören Marie Serneholt lanserar en alkoholfri drink tillsammans med vinhuset Mionetto.
Hur bör du tänka när du ska matcha vin till påskmaten? The Wine Company tipsar om viner som passar utmärkt till de typiska påsksmakerna.
Nu lanserad LYV i Sverige. Den skimrande flaskan skapades av designstudenten Leslie Dabin, som vann designtävlingen Verallia Design Awards.
Sill med lök och citron är en riktig klassiker till det traditionella julbordet, påsk eller Midsommar. Här får du ett riktigt gott recept på hemmagjord sill.
Påsken är räddad! Moderna Livets matbloggare Caroline Vass bjuder på ett häftigt recept på påsktårta som garanterat kommer göra succé och överraska dina gäster. Stora som små!
"Det tog lite tid men äntligen har jag fått uppfylla en av mina största drömmar, att släppa ett alldeles eget vin."
Sophie Björkman serverar receptet på en riktigt god och smakrik bolognese. Perfekt för att lyxa till matlagningen både till vardags och helg som räcker till många. Voila!
De flesta har nog hört talas om det, det är inget nytt fenomen. Snarare urgammalt. Men som man säger, gamla trender har en tendens att komma tillbaka, och tur är väl det! Men vad är Orangevin egentligen? Vinexperten reder ut begreppen.
Att laga mat med hjälp av en matkasse är mycket populärt. Matkasse Experten är en sajt som jämför olika företag som erbjuder matkassar.
Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.
Jureskogs testar återigen gränserna vad snabbmat är när de släpper den nya burgaren Go Wild med vildsvinskött.
Ska du laga en krämig pasta, smakrik risotto eller krispig pizza? Oavsett vilken tid på året går dessa rätter alltid att anpassa efter säsong och råvaror. Här får du vintips och inspiration!
Den stora grytsäsongen är här! Vår matbloggare Caroline Vass delar ett recept på en vegetarisk och välsmakande auberginegryta. Perfekt när hösten är i antågande.
(Annons) Om du vill använda mindre tid på att planera och laga mat varje vecka bör du testa att beställa en matkasse.
Är du sugen på pizza men vill ha ett vegansk alternativ? Här är våra favoritalternativ på veganska pizzor, lika enkla som goda! Går även fint att göra på glutenfri pizzadeg.
Efter några år inom den kliniska sjukvården bestämde de sig för att starta eget och inspirera till att äta bra. I deras första bok berättar de om vardagsmaten som gör skillnad.
Det är ingen hemlighet att européerna älskar choklad. Inför de kommande storhelgerna hoppas de kunna öka försäljningen ytterligare - och med hjälp av Ankorstore nå ut till mindre och exklusiva butiker i Sverige och Europa.
The Last Word är en cocktail med karisma som uppbådades under 1920-talet. Med sin perfekta balans mellan surhet och sötma så är den en perfekt kickstarter inför middagen eller till din cocktailkväll.
Tycker du om att baka? Läs här om hur du säkerställer att din fina utrustning håller under en väldigt lång tid!
Stjärnkocken Tareq Taylor och Nescafé ska nu visa att kaffe är så mycket mer än bara en dryck, och inte minst en välförtjänt paus i vardagen.
Det tidlösa vinhuset Mionetto har lyssnat på sina konsumenter och släpper nu Mionetto 0,0 som är ett alkoholfritt mousserande vin. Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0.
Food Harmony tipsar om den supernyttiga dunderkuren med ingefära och gurkmeja. Perfekt att ha i kylen och dricka som shot på morgonen eller värma upp med honung vid förkylning!
Sophie Björkman tipsar om årets roligaste recept till Halloween. Häxhattar doppade i choklad med glitter och guldströssel. Perfekta som festlig dekoration till champagnen!
Har man funnit ett favoritvin kan det vara svårt att bryta mönstret men varför inte leta inspiration bland planeterna och i astrologin?
LoveMade lanserar nu mellanmålsklämmisar som sätter en ny standard för denna produktkategori som annars ofta kan vara dolda sockerbomber.
Recept på fantastiskt goda chokladbollar som du rullar i kokos - uppskattas av både stora som små! Servera gärna med säsongens goda bär eller jordgubbar.
Bolt Food har inlett ett samarbete med & Repeat för att minska på svinnet. För att skydda både medmänniskor och miljön.
Smarriga nyheter! Soignon utökar nu sitt sortiment och lanserar färsk getostrulle i två olika smaker en naturell och en med smak av honung.
Se till att ha bra råvaror, ordentligt med tid och ett gott glas vin för att sätta stämningen när du lagar den här goda grytan. Sophie Björkman delar sitt bästa recept på den franska klassikern.
Sophie Björkman tipsar om en spännande förrätt med kräftor och heta smaker som serveras på rostat bröd. Perfekt som förrätt eller tillbehör, helt klart det godaste receptet till kräftskivan!
Skagenröra är en klassiker med räkor, majonnäs, citron och dill. Sophie Björkman bjuder på hennes bästa recept på den goda klassikern!
Sommarens glass - frisk och uppfriskande sorbetglass med jordgubb, citron och mynta! Kan det bli bättre en varm sommardag? Sophie Björkman bjuder på sitt bästa recept på hemmagjord jordgubbssorbet.
Gott vitt vin till sommarrätterna är något av favoriterna! Vinexperten Robert Jensen från Gassås Wine berättar om hans favoritdruva Albariño och tipsar om 4 viner som passar till olika smaker och rätter.
Det tidlösa vinhuset Mionetto överraskar stort med en bubblande roséprosecco som gör entré lagom till sommaren. Sofia Wistam är stolt ambassadör för den nya drycken.
Glass är gott men glass med rätt tillbehör är ännu godare! Kolla in hur du kan pimpa glassen så den går från god till en lyxig somrig efterrätt.
Inför grillsäsongen slår ölvarumärket Falcon ett slag för trädgårdens ärkefiende ogräset, med initiativet ”Gräsligt gott”. Tillsammans med komikern och kocken Nisse Hallberg skapar dom grillmagi med hjälp av ogräs.
Med en kall och tuff vinter bakom oss kan vi nu äntligen åter välkomna ljusa och varma vårdagar. Och med det följer ett riktigt vårtecken: Första glaset rosé. Vinleverantören The Wine Company tipsar om sina fem bästa roséviner.
Det tidlösa vinhuset Mionetto tar ett steg mot en grönare värld, och möter samtidigt svenska konsumenters ökade efterfrågan på ekologiska drycker. Sverige blir först ut i världen att erbjuda proseccoklassikern som nu blir helt ekologisk.
Karin fick matintresset hemifrån men det tog fart på riktigt först efter tonåren. Sedan förverkligade hon sin dröm och öppnade en charmerande kvarterskrog som var mångas favoritställe veckans alla dagar. Idag har krögarlivet bytts till matfoto, recept och kokböcker och nu är hon aktuell med boken Zero Waste i köket.
Kycklingspett är en riktig grillklassiker, här som souvlaki med härlig asiatisk tvist och röd spetskål. Perfekt till grillsäsongen!
Svenskar älskar att ha dagar för olika bakverk, våffeldagen är inget undantag! Som vanligt infaller våffeldagen den 25 mars och vi passar på att bjuda på våra favoritvåfflor, med veganska alternativ.
Är du en av dem som hoppat på trenden med vinterbad? Varför inte fira årets St. Patrick’s Day med ett dopp i det iskalla vattnet följt av en värmande Irish Coffee. En självklar kombination mellan en rådande kall svensk trend och en het irländsk klassiker.
När vi jobbar hemifrån kan det vara svårt att hitta inspiration till nyttiga snacks och mellanmål. Särskilt om vi är vana vid att köpa något på stan eller fruktkorg på jobbet. Men det är viktigt att få i sig energi för att orka med hela jobbdagen.
Skelderwikens Brygghus i Ängelholm ska digitalisera craftbeer-branschen och lanserar möjligheten att beställa sin egen ölsort med personliga etiketter direkt på nätet.
Vad är en julafton utan en riktigt god efterrätt med saffran i? Här kommer ett riktigt gott recept på en saffranspannacotta toppad med passionsfrukt och pepparkakssmul.
Alla familjer har sina klassiker men överlag så ser det svenska julbordet någorlunda samma ut i varje hushåll. Sill, lax, småvarmt och julskinka. Men vad häller vi i glasen? Vår dryckesexpert tipsar om massa gott till julmaten!
En bra rom är god som den är men nu är den senaste trenden här. Med endast några få ingredienser går det att variera smakerna och få en fyllig romdrink med smak av bitters.
Underbara raw pepparkaksbollar från Maggies Skafferi. Variera med dina favoritnötter och rulla i kokos. Nyttiga och supergoda som fika eller mellis.
Kalla tider kräver mustiga drycker och vad passar då bättre än lite rött i glaset. Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen hjälper dig att navigera bland hyllnummer och vintermörker.
Lyx, flärd och miljontals med bubblor. Det handlar givetvis om tips på champagne. Här är champagne för dig som vill lyxa på en budget.
Har den senaste tidens sociala restriktioner och tankar kring hälsa och välmående fått dig att bli en riktig träningsjunkie? Hård träning ställer högre krav på vad du stoppar i dig. Här kommer några kosttips för träning på vägen mot drömresultaten.
The Wine Company har tagit fram fyra tips på rödvinsdruvor att kombinera till maträtter som är okända för många svenskar, men oerhört populära i sina hemländer.
Vi träffade Niclas Ericsson Brand Manager på ChampagneHuset, ett företag som lever efter filosofin att erhålla Stora Champagner från Små Odlare. Vi reder tillsammans ut knepiga begrepp och berättar även om den unika samlingen Special Club.
Lär dig mer om höstens roligaste vinevent! Se till att knipa några flaskor och ta del av traditionerna. Den tredje torsdagen i november släpps årets vin.
För dig som är morgontrött eller har svårt att komma upp ur sängen på morgonen, finns nu Bolt med en ny lansering i form av frukostleverans. Dessutom bjuder Bolt på leveransen under lanseringen.
Överraska gästerna med rykande färska frallor. Välj bland tre olika toppings eller gör din egen. Perfekta som tillbehör till höstens middagar!
Snart lanserar Svenskt Gårdsvilt en produktlinje med viltkött på utvalda ICA- butiker. Allt för att fler ska kunna välja bra mat från naturens gröna skafferi. Produktlinjen består av charkprodukter, färs och styckdetaljer – allt gjort på svenskt viltkött.
Snart är det dags att börja boka julbord! I samarbete med Julbordsmäklarna recenserar Sophie Björkman två härliga julbord i skärgården: Rökeriet och Torpedverkstan som erbjuder bufféer med finess.
Plant Based by Thess lagar linsragu med bakade tomater och bönpasta från nya boken Växtbaserat. Mat som får puttra lite längre, men egentligen är väldigt enkel och som på något sätt ger en känsla av trygghet.
Vi alla har nog upplevt det något ovanliga fenomen att vakna utan huvudvärk efter en trevlig middag med några glas vin extra. Finns det en naturlig förklaring eller är det bara tur?
Sophie Björkman bjuder på en höstig variant av pizza med svamp. Pizza bianco som toppas med kantareller, krispig grönkål och tryffelolja. Dela på två eller servera som förrätt. Perfekt med ett glas bubbel till!
För 9 år sedan föddes deras dotter med en grav CP-skada. Nu uppmärksammar Svanfeldts Coffee fyra av de vanligaste hjärnrelaterade diagnoserna genom kaffe, för att bidra till forskningen.
Middag i helgen och ingen inspiration? Vår matlagningsexpert Sophie Björkman tipsar om sitt bästa recept på rårakor. Går fort att svänga ihop och passar perfekt både under sommar- och vintertider!
"Det mustiga vinet har aromer av blåbär, syrén och svart te, som smälter samman med toner av kakaopulver och tjära". Vinpionjären på Kaliforniens Central Coast, J.Lohr, lanserar ett nytt premium vin - och vi ger det 5 av 5 i betyg!
Mat och dryck
Recept och recensioner
Melina Criborn och Jannike Nordström har tagit fram varsitt linschips och gör upp i OLW Snacks Battle.
Detta blir förstagången som vi får ta del av Coca-Cola's nya och unika koncept, oväntade smaker och kreativitet.
Oavsett om du låter glaset klinga mot din kärestas glas eller firar en fin vänskap hittar du här tre recept på goda drinkar att blanda hemma.
Den klassiska drinken Gin & Tonic som funnits i över 200 år har blivit en världsfavorit. Här presenteras fem varianter av drinken som enkelt går att personanpassa med olika tonics.
Här öppnar Sveriges billigaste pizzeria tillsammans under årets fattigaste dagar! För endast 10 kr serveras nytänkande pizzor från Jimmy Guo.
Vi träffar kostrådgivaren Cecilia Elfving som vill inspirera till ett hälsosammare liv och sprida kunskap om hur kosten påverkar vår hälsa.
Västerbottenpaj med löjrom är en lyxig twist till julbordet. Den här pajen är perfekt att ha som tillbehör både till fisk och varma rätter. Toppa med stora klickar crème fraiche, dill och nymalen svartpeppar.
Ett traditionellt julbord med klassisk dryck i all ära. Men till årets julbord kanske det ändå är dags att testa något nytt?
Förändring börjar när du vågar säga nej till onyttig mat.Här resonerar hälsoingenjör Ewa Meurk från Elitista kring temat och ger bra tips.
Vill du göra egen sill till julbordet? Det är enklare än man kan tro. Prova detta goda recept från Sophie Björkman - hemmagjord sill med lyxig och god Skagenröra, världens godaste sill om ni frågar oss.
Lättare kan det inte bli än att laga mat i gryta! Vi tipsar om en riktigt god och mustig gryta, perfekt till både höst och vinter.
Late night Show på At Sit med Anis Don Demina, där publiken är aktiva i en gameshow under kvällen. Det serveras god mat och dryck.
En god pastarätt går hem lika väl en vardag som till helgens middagsbjudning. Vår matskribent bjuder på en smakrik och lyxig pasta med oxfilé, svamp, örter och grädde.
(Annons) Vi kommer att ge dig fem olika tips som kan hjälpa dig att blanda läckra cocktails som en tvättäkta expert!
Med en kombination av len mjölkchoklad av högsta kvalitet och krispiga pepparkaksbitar lanserar Annas sin första chokladkaka.
Här kommer ett riktigt gott och enkelt recept på en saftig god banankaka, helt vegansk och med en hel del nyttigheter. En favorit hos hela familjen och perfekt som mellanmål!
Mer pannkakor till folket, tycker vår matskribent Sophie Björkman och delar sitt bästa recept på frasiga och tunna pannkakor. Stek och servera med valfri topping som sylt, grädde, glass eller bär. Barnsligt enkelt och gott!
Nu blir Cointreauflaskan som står hemma i ditt barskåp ett samlarobjekt. Här är allt du behöver veta för att blanda en klassisk Margarita.
Pixie bjuder alltid på skratt, musik och dans. Här är det alltid fredagsfeeling och serveras pasta, pizza, sallader och cocktails.
Årets kusligaste högtid är här. Därför borde du testa dessa tre spännande drinkar som passar perfekt till Halloween-firandet i helgen.
Här är Mionettos fyra nya drinkar som tagits fram med fyra olika ambassadörer. Passar perfekt till helgen och middagsbjudningen.
Älskar du att gå ut och äta, ta ett glas efter jobbet? Här listar vi tio restauranger du bara måste testa om du är i Stockholm.
Den hälsosamma pizzan från For Real! Foods med brödfri botten bakad på svenskodlad vitkål eller svensk kvalitetskyckling
Karameller med tryck används i många olika sammanhang, idag finns de i alla möjliga smaker, former och storlekar.
Nu breddar Hooked Foods sortimentet genom att även lansera lax, tonfisk och fiskpinnar – men istället 100% växtbaserade.
Äntligen helg och kanske dags att bjuda på torsk? Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen och podcasten "Bubbel bland annat", tipsar om tre goda viner till tre olika varianter på torskrygg.
För den perfekta kräftskivan krävs en härlig och inbjudande dukning. Vi har listat fem tips för att lyckas med dukningen till kräftskivan.
Hösten är här och även om vi gärna äter varma grytor och soppor så finns det varianter för en höstig sallad. Kombinera texturer, smaker och färger för en matig och energifylld sallad!
Sophie Björkman bjuder på hennes tvist på den goda klassikern bärpaj med bulldeg. Enkelt och gott på bara en timma.
Idag bjuder Sophie Björkman på en riktigt god maträtt som är lika trevlig att servera som den är god. Fiskknyte, även kallat fiskpaket, med torsk, potatis, skampi och andra goda tillbehör!
I takt med att den varma säsongen sakta men säkert smyger sig på lanserar LAKRIDS BY BÜLOW sin somriga limited edition-smak.
Svensk husmanskost har under senare år fått allt mer uppmärksamhet. Vi kikar närmare på historien bakom den svenska husmanskosten.
Under sommaren öppnar The Sparrow Wine Bar & Bistro upp sin takterass Le Garden, huvudstadens kanske mest hemliga oas, mitt på Östermalm.
Hösten är här och därmed dags att fokusera på välmåendet genom att boosta kylen och skafferiet med hälsosamma, näringsrika komponenter för att laga god vardagsmat. Genom att göra medvetna val kring vad vi stoppar i oss kan vi faktiskt hjälpa vårt immunsystem och minimera risken för sjukdom.
Funderar du ofta på vad du ska äta till middag? Här har vi sammanställt några av våra bästa middagstips!
Moderna Livets hälsoexpert Green Galaxy tipsar om en riktig supersmoothie som både boostar ditt immunförsvar och sätter igång matsmältningen – perfekt som mellanmål eller till frukost!
Folkkära programledaren och entreprenören Marie Serneholt lanserar en alkoholfri drink tillsammans med vinhuset Mionetto.
Hur bör du tänka när du ska matcha vin till påskmaten? The Wine Company tipsar om viner som passar utmärkt till de typiska påsksmakerna.
Nu lanserad LYV i Sverige. Den skimrande flaskan skapades av designstudenten Leslie Dabin, som vann designtävlingen Verallia Design Awards.
Sill med lök och citron är en riktig klassiker till det traditionella julbordet, påsk eller Midsommar. Här får du ett riktigt gott recept på hemmagjord sill.
Påsken är räddad! Moderna Livets matbloggare Caroline Vass bjuder på ett häftigt recept på påsktårta som garanterat kommer göra succé och överraska dina gäster. Stora som små!
"Det tog lite tid men äntligen har jag fått uppfylla en av mina största drömmar, att släppa ett alldeles eget vin."
Sophie Björkman serverar receptet på en riktigt god och smakrik bolognese. Perfekt för att lyxa till matlagningen både till vardags och helg som räcker till många. Voila!
De flesta har nog hört talas om det, det är inget nytt fenomen. Snarare urgammalt. Men som man säger, gamla trender har en tendens att komma tillbaka, och tur är väl det! Men vad är Orangevin egentligen? Vinexperten reder ut begreppen.
Att laga mat med hjälp av en matkasse är mycket populärt. Matkasse Experten är en sajt som jämför olika företag som erbjuder matkassar.
Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.
Jureskogs testar återigen gränserna vad snabbmat är när de släpper den nya burgaren Go Wild med vildsvinskött.
Ska du laga en krämig pasta, smakrik risotto eller krispig pizza? Oavsett vilken tid på året går dessa rätter alltid att anpassa efter säsong och råvaror. Här får du vintips och inspiration!
Den stora grytsäsongen är här! Vår matbloggare Caroline Vass delar ett recept på en vegetarisk och välsmakande auberginegryta. Perfekt när hösten är i antågande.
(Annons) Om du vill använda mindre tid på att planera och laga mat varje vecka bör du testa att beställa en matkasse.
Är du sugen på pizza men vill ha ett vegansk alternativ? Här är våra favoritalternativ på veganska pizzor, lika enkla som goda! Går även fint att göra på glutenfri pizzadeg.
Efter några år inom den kliniska sjukvården bestämde de sig för att starta eget och inspirera till att äta bra. I deras första bok berättar de om vardagsmaten som gör skillnad.
Det är ingen hemlighet att européerna älskar choklad. Inför de kommande storhelgerna hoppas de kunna öka försäljningen ytterligare - och med hjälp av Ankorstore nå ut till mindre och exklusiva butiker i Sverige och Europa.
The Last Word är en cocktail med karisma som uppbådades under 1920-talet. Med sin perfekta balans mellan surhet och sötma så är den en perfekt kickstarter inför middagen eller till din cocktailkväll.
Tycker du om att baka? Läs här om hur du säkerställer att din fina utrustning håller under en väldigt lång tid!
Stjärnkocken Tareq Taylor och Nescafé ska nu visa att kaffe är så mycket mer än bara en dryck, och inte minst en välförtjänt paus i vardagen.
Det tidlösa vinhuset Mionetto har lyssnat på sina konsumenter och släpper nu Mionetto 0,0 som är ett alkoholfritt mousserande vin. Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0.
Food Harmony tipsar om den supernyttiga dunderkuren med ingefära och gurkmeja. Perfekt att ha i kylen och dricka som shot på morgonen eller värma upp med honung vid förkylning!
Sophie Björkman tipsar om årets roligaste recept till Halloween. Häxhattar doppade i choklad med glitter och guldströssel. Perfekta som festlig dekoration till champagnen!
Har man funnit ett favoritvin kan det vara svårt att bryta mönstret men varför inte leta inspiration bland planeterna och i astrologin?
LoveMade lanserar nu mellanmålsklämmisar som sätter en ny standard för denna produktkategori som annars ofta kan vara dolda sockerbomber.
Recept på fantastiskt goda chokladbollar som du rullar i kokos - uppskattas av både stora som små! Servera gärna med säsongens goda bär eller jordgubbar.
Bolt Food har inlett ett samarbete med & Repeat för att minska på svinnet. För att skydda både medmänniskor och miljön.
Smarriga nyheter! Soignon utökar nu sitt sortiment och lanserar färsk getostrulle i två olika smaker en naturell och en med smak av honung.
Se till att ha bra råvaror, ordentligt med tid och ett gott glas vin för att sätta stämningen när du lagar den här goda grytan. Sophie Björkman delar sitt bästa recept på den franska klassikern.
Sophie Björkman tipsar om en spännande förrätt med kräftor och heta smaker som serveras på rostat bröd. Perfekt som förrätt eller tillbehör, helt klart det godaste receptet till kräftskivan!
Skagenröra är en klassiker med räkor, majonnäs, citron och dill. Sophie Björkman bjuder på hennes bästa recept på den goda klassikern!
Sommarens glass - frisk och uppfriskande sorbetglass med jordgubb, citron och mynta! Kan det bli bättre en varm sommardag? Sophie Björkman bjuder på sitt bästa recept på hemmagjord jordgubbssorbet.
Gott vitt vin till sommarrätterna är något av favoriterna! Vinexperten Robert Jensen från Gassås Wine berättar om hans favoritdruva Albariño och tipsar om 4 viner som passar till olika smaker och rätter.
Det tidlösa vinhuset Mionetto överraskar stort med en bubblande roséprosecco som gör entré lagom till sommaren. Sofia Wistam är stolt ambassadör för den nya drycken.
Glass är gott men glass med rätt tillbehör är ännu godare! Kolla in hur du kan pimpa glassen så den går från god till en lyxig somrig efterrätt.
Inför grillsäsongen slår ölvarumärket Falcon ett slag för trädgårdens ärkefiende ogräset, med initiativet ”Gräsligt gott”. Tillsammans med komikern och kocken Nisse Hallberg skapar dom grillmagi med hjälp av ogräs.
Med en kall och tuff vinter bakom oss kan vi nu äntligen åter välkomna ljusa och varma vårdagar. Och med det följer ett riktigt vårtecken: Första glaset rosé. Vinleverantören The Wine Company tipsar om sina fem bästa roséviner.
Det tidlösa vinhuset Mionetto tar ett steg mot en grönare värld, och möter samtidigt svenska konsumenters ökade efterfrågan på ekologiska drycker. Sverige blir först ut i världen att erbjuda proseccoklassikern som nu blir helt ekologisk.
Karin fick matintresset hemifrån men det tog fart på riktigt först efter tonåren. Sedan förverkligade hon sin dröm och öppnade en charmerande kvarterskrog som var mångas favoritställe veckans alla dagar. Idag har krögarlivet bytts till matfoto, recept och kokböcker och nu är hon aktuell med boken Zero Waste i köket.
Kycklingspett är en riktig grillklassiker, här som souvlaki med härlig asiatisk tvist och röd spetskål. Perfekt till grillsäsongen!
Svenskar älskar att ha dagar för olika bakverk, våffeldagen är inget undantag! Som vanligt infaller våffeldagen den 25 mars och vi passar på att bjuda på våra favoritvåfflor, med veganska alternativ.
Är du en av dem som hoppat på trenden med vinterbad? Varför inte fira årets St. Patrick’s Day med ett dopp i det iskalla vattnet följt av en värmande Irish Coffee. En självklar kombination mellan en rådande kall svensk trend och en het irländsk klassiker.
När vi jobbar hemifrån kan det vara svårt att hitta inspiration till nyttiga snacks och mellanmål. Särskilt om vi är vana vid att köpa något på stan eller fruktkorg på jobbet. Men det är viktigt att få i sig energi för att orka med hela jobbdagen.
Skelderwikens Brygghus i Ängelholm ska digitalisera craftbeer-branschen och lanserar möjligheten att beställa sin egen ölsort med personliga etiketter direkt på nätet.
Vad är en julafton utan en riktigt god efterrätt med saffran i? Här kommer ett riktigt gott recept på en saffranspannacotta toppad med passionsfrukt och pepparkakssmul.
Alla familjer har sina klassiker men överlag så ser det svenska julbordet någorlunda samma ut i varje hushåll. Sill, lax, småvarmt och julskinka. Men vad häller vi i glasen? Vår dryckesexpert tipsar om massa gott till julmaten!
En bra rom är god som den är men nu är den senaste trenden här. Med endast några få ingredienser går det att variera smakerna och få en fyllig romdrink med smak av bitters.
Underbara raw pepparkaksbollar från Maggies Skafferi. Variera med dina favoritnötter och rulla i kokos. Nyttiga och supergoda som fika eller mellis.
Kalla tider kräver mustiga drycker och vad passar då bättre än lite rött i glaset. Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen hjälper dig att navigera bland hyllnummer och vintermörker.
Lyx, flärd och miljontals med bubblor. Det handlar givetvis om tips på champagne. Här är champagne för dig som vill lyxa på en budget.
Har den senaste tidens sociala restriktioner och tankar kring hälsa och välmående fått dig att bli en riktig träningsjunkie? Hård träning ställer högre krav på vad du stoppar i dig. Här kommer några kosttips för träning på vägen mot drömresultaten.
The Wine Company har tagit fram fyra tips på rödvinsdruvor att kombinera till maträtter som är okända för många svenskar, men oerhört populära i sina hemländer.
Vi träffade Niclas Ericsson Brand Manager på ChampagneHuset, ett företag som lever efter filosofin att erhålla Stora Champagner från Små Odlare. Vi reder tillsammans ut knepiga begrepp och berättar även om den unika samlingen Special Club.
Lär dig mer om höstens roligaste vinevent! Se till att knipa några flaskor och ta del av traditionerna. Den tredje torsdagen i november släpps årets vin.
För dig som är morgontrött eller har svårt att komma upp ur sängen på morgonen, finns nu Bolt med en ny lansering i form av frukostleverans. Dessutom bjuder Bolt på leveransen under lanseringen.
Överraska gästerna med rykande färska frallor. Välj bland tre olika toppings eller gör din egen. Perfekta som tillbehör till höstens middagar!
Snart lanserar Svenskt Gårdsvilt en produktlinje med viltkött på utvalda ICA- butiker. Allt för att fler ska kunna välja bra mat från naturens gröna skafferi. Produktlinjen består av charkprodukter, färs och styckdetaljer – allt gjort på svenskt viltkött.
Snart är det dags att börja boka julbord! I samarbete med Julbordsmäklarna recenserar Sophie Björkman två härliga julbord i skärgården: Rökeriet och Torpedverkstan som erbjuder bufféer med finess.
Plant Based by Thess lagar linsragu med bakade tomater och bönpasta från nya boken Växtbaserat. Mat som får puttra lite längre, men egentligen är väldigt enkel och som på något sätt ger en känsla av trygghet.
Vi alla har nog upplevt det något ovanliga fenomen att vakna utan huvudvärk efter en trevlig middag med några glas vin extra. Finns det en naturlig förklaring eller är det bara tur?
Sophie Björkman bjuder på en höstig variant av pizza med svamp. Pizza bianco som toppas med kantareller, krispig grönkål och tryffelolja. Dela på två eller servera som förrätt. Perfekt med ett glas bubbel till!
För 9 år sedan föddes deras dotter med en grav CP-skada. Nu uppmärksammar Svanfeldts Coffee fyra av de vanligaste hjärnrelaterade diagnoserna genom kaffe, för att bidra till forskningen.
Middag i helgen och ingen inspiration? Vår matlagningsexpert Sophie Björkman tipsar om sitt bästa recept på rårakor. Går fort att svänga ihop och passar perfekt både under sommar- och vintertider!
"Det mustiga vinet har aromer av blåbär, syrén och svart te, som smälter samman med toner av kakaopulver och tjära". Vinpionjären på Kaliforniens Central Coast, J.Lohr, lanserar ett nytt premium vin - och vi ger det 5 av 5 i betyg!