Skelderwikens Brygghus i Ängelholm ska digitalisera craftbeer-branschen och lanserar möjligheten att beställa sin egen ölsort med personliga etiketter direkt på nätet.
Vad är en julafton utan en riktigt god efterrätt med saffran i? Här kommer ett riktigt gott recept på en saffranspannacotta toppad med passionsfrukt och pepparkakssmul.
Vill du göra egen sill till julbordet? Det är enklare än man kan tro. Prova detta goda recept från Sophie Björkman - hemmagjord sill med lyxig och god Skagenröra, världens godaste sill om ni frågar oss.
Alla familjer har sina klassiker men överlag så ser det svenska julbordet någorlunda samma ut i varje hushåll. Sill, lax, småvarmt och julskinka. Men vad häller vi i glasen? Vår dryckesexpert tipsar om massa gott till julmaten!
Västerbottenpaj med löjrom är en lyxig twist till julbordet. Den här pajen är perfekt att ha som tillbehör både till fisk och varma rätter. Toppa med stora klickar crème fraiche, dill och nymalen svartpeppar.
Sill med lök och citron är en riktig klassiker till det traditionella julbordet, påsk eller Midsommar. Här får du ett riktigt gott recept på hemmagjord sill.
En bra rom är god som den är men nu är den senaste trenden här. Med endast några få ingredienser går det att variera smakerna och få en fyllig romdrink med smak av bitters.
Underbara raw pepparkaksbollar från Maggies Skafferi. Variera med dina favoritnötter och rulla i kokos. Nyttiga och supergoda som fika eller mellis.
Trött på att handla och komma på vad ni ska äta till middag? Prova en matkasse för ny inspiration! Vi jämför och tipsar om våra favoriter och bästa matkassen 2020.
Lyx, flärd och miljontals med bubblor. Det handlar givetvis om tips på champagne. Här är champagne för dig som vill lyxa på en budget.
Har den senaste tidens sociala restriktioner och tankar kring hälsa och välmående fått dig att bli en riktig träningsjunkie? Hård träning ställer högre krav på vad du stoppar i dig. Här kommer några kosttips för träning på vägen mot drömresultaten.
Se till att ha bra råvaror, ordentligt med tid och ett gott glas vin för att sätta stämningen när du lagar den här goda grytan. Nu delar Sophie Björkman sitt bästa recept på den franska klassikern.
The Wine Company har tagit fram fyra tips på rödvinsdruvor att kombinera till maträtter som är okända för många svenskar, men oerhört populära i sina hemländer.
Vi träffade Niclas Ericsson Brand Manager på ChampagneHuset, ett företag som lever efter filosofin att erhålla Stora Champagner från Små Odlare. Vi reder tillsammans ut knepiga begrepp och berättar även om den unika samlingen Special Club.
Lär dig mer om höstens roligaste vinevent! Se till att knipa några flaskor och ta del av traditionerna. Den tredje torsdagen i november släpps årets vin.
För dig som är morgontrött eller har svårt att komma upp ur sängen på morgonen, finns nu Bolt med en ny lansering i form av frukostleverans. Dessutom bjuder Bolt på leveransen under lanseringen.
Överraska gästerna med rykande färska frallor. Välj bland tre olika toppings eller gör din egen. Perfekta som tillbehör till höstens middagar!
Sophie Björkman tipsar om årets roligaste recept till Halloween. Häxhattar doppade i choklad med glitter och guldströssel. Perfekta som festlig dekoration till champagnen!
Hösten är här och därmed dags att fokusera på välmåendet genom att boosta kylen och skafferiet med hälsosamma, näringsrika komponenter för att laga god vardagsmat. Genom att göra medvetna val kring vad vi stoppar i oss kan vi faktiskt hjälpa vårt immunsystem och minimera risken för sjukdom.
Snart lanserar Svenskt Gårdsvilt en produktlinje med viltkött på utvalda ICA- butiker. Allt för att fler ska kunna välja bra mat från naturens gröna skafferi. Produktlinjen består av charkprodukter, färs och styckdetaljer – allt gjort på svenskt viltkött.
Snart är det dags att börja boka julbord! I samarbete med Julbordsmäklarna recenserar Sophie Björkman två härliga julbord i skärgården: Rökeriet och Torpedverkstan som erbjuder bufféer med finess.
Plant Based by Thess lagar linsragu med bakade tomater och bönpasta från nya boken Växtbaserat. Mat som får puttra lite längre, men egentligen är väldigt enkel och som på något sätt ger en känsla av trygghet.
Vi alla har nog upplevt det något ovanliga fenomen att vakna utan huvudvärk efter en trevlig middag med några glas vin extra. Finns det en naturlig förklaring eller är det bara tur?
Sophie Björkman bjuder på en höstig variant av pizza med svamp. Pizza bianco som toppas med kantareller, krispig grönkål och tryffelolja. Dela på två eller servera som förrätt. Perfekt med ett glas bubbel till!
För 9 år sedan föddes deras dotter med en grav CP-skada. Nu uppmärksammar Svanfeldts Coffee fyra av de vanligaste hjärnrelaterade diagnoserna genom kaffe, för att bidra till forskningen.
Ska du laga en krämig pasta, smakrik risotto eller krispig pizza? Oavsett vilken tid på året går dessa rätter alltid att anpassa efter säsong och råvaror. Här får du vintips och inspiration!
Lättare kan det inte bli än att laga mat i gryta! Hösten är en tid då en del spänner på sig bössan och ger sig ut och jagar. Vi andra får helt enkelt dra på oss skorna och istället gå till butiken.
"Det mustiga vinet har aromer av blåbär, syrén och svart te, som smälter samman med toner av kakaopulver och tjära". Vinpionjären på Kaliforniens Central Coast, J.Lohr, lanserar ett nytt premium vin - och vi ger det 5 av 5 i betyg!
Efter några år inom den kliniska sjukvården bestämde de sig för att starta eget och inspirera till att äta bra. I deras första bok berättar de om vardagsmaten som gör skillnad.
Familjen Zonin, en av Italiens ledande prosecco-producenter, lanserar en helt ny flaskdesign i samarbete med Pininfarina, en av Italiens mest kända formgivare genom tiderna. Flaskans nya form och färg ger uttryck åt Zonins välbalanserade, intensiva prosecco.
Baked Alaska, Glace au four... drömmiga desserter har många namn! Sophie Björkman bjuder på sin variant av den perfekta sensommardesserten. Hemligheten är att steka ananas och kokos i smör och toppa med fluffig maräng.
Hösten är här och även om vi gärna äter varma grytor och soppor så finns det varianter för en höstig sallad. Kombinera texturer, smaker och färger för en matig och energifylld sallad!
The Last Word är en cocktail med karisma som uppbådades under 1920-talet. Med sin perfekta balans mellan surhet och sötma så är den en perfekt kickstarter inför middagen eller till din cocktailkväll.
Sophie Björkman tipsar om en spännande förrätt med kräftor och heta smaker som serveras på rostat bröd. Perfekt som förrätt eller tillbehör, helt klart det godaste receptet till kräftskivan!
Sophie Björkman bjuder på hennes tvist på den goda klassikern bärpaj med bulldeg. Enkelt och gott på bara en timma.
Vår drinkexpert tipsar om helgens drink - Pimm's Cup som är en uppfriskande drink med bubblor, fruktighet och örter. Förutom att den är enkel att göra är den både snygg och god.
Skagenröra är en klassiker med räkor, majonnäs, citron och dill. Sophie Björkman bjuder på hennes bästa recept på den goda klassikern!
Sommarens glass - frisk och uppfriskande sorbetglass med jordgubb, citron och mynta! Kan det bli bättre en varm sommardag? Sophie Björkman bjuder på sitt bästa recept på hemmagjord jordgubbssorbet.
Gott vitt vin till sommarrätterna är något av favoriterna! Vinexperten Robert Jensen från Gassås Wine berättar om hans favoritdruva Albariño och tipsar om 4 viner som passar till olika smaker och rätter.
Recept på fantastiskt goda chokladbollar som du rullar i kokos - uppskattas av både stora som små! Servera gärna med säsongens goda bär eller jordgubbar.
Idag bjuder Sophie Björkman på en riktigt god maträtt som är lika trevlig att servera som den är god. Fiskknyte, även kallat fiskpaket, med torsk, potatis, skampi och andra goda tillbehör!
Nu är våren och ljusare kvällar äntligen här, och med det även den efterlängtade grillsäsongen! I samarbete med Pernod Ricard Sweden så listar vi några av sommarens grillvinsrekommendationer.
Vad smakar bättre än en perfekt kladdig kladdkaka med vispad grädde? Sophie Björkman ger oss hennes bästa recept på den klassiska kladdkakan!
Sophie Björkman bjuder på en riktigt bra och vårig efterrätt — cheesecake med hallon på en botten av digestivekex. Barnsligt gott och faktiskt väldigt enkel, voila!
Middag i helgen och ingen inspiration? Vår matlagningsexpert Sophie Björkman tipsar om sitt bästa recept på rårakor. Går fort att svänga ihop och passar perfekt både under sommar- och vintertider!
En god pastarätt går hem lika väl en vardag som till helgens middagsbjudning. Vår matskribent bjuder på en smakrik och lyxig pasta med oxfilé, svamp, örter och grädde.
En soppa går alltid hem! Vår matskribent delar ett recept på en grön, vegetarisk soppa med sockerärtor och champinjoner. Perfekt att ta spara i kylen till dagen efter!
Även om du inte kan gå till Systembolaget som vanligt behöver du inte sitta torrlagd utan vin. Vår nya vinskribent Camilla Cavazza tipsar om åtta välsmakande viner i varierande prisklasser, distrikt och druvor.
Snart är sommaren och grillvädret här! Därför bjuder vi på receptet på vad som kan vara sommarens godaste burgare. Det kommer från SALMA lax och är enkelt att göra och farligt gott!
Vår drinkexpert tipsar om helgens drink - Moscow mule som är klassisk och svalkande drink bestående av vodka, limejuice och ginger ale.
Sophie Björkman serverar receptet på en riktigt god och smakrik bolognese. Perfekt för att lyxa till matlagningen både till vardags och helg som räcker till många. Voila!
Sophie Björkman serverar det enkla och smakrika receptet på asiatiska köttbullar med nudelsallad. Perfekta varmrätten när man vill ha en extra smaknyans!
Mer pannkakor till folket, tycker vår matskribent Sophie Björkman och delar sitt bästa recept på frasiga och tunna pannkakor. Stek och servera med valfri topping som sylt, grädde, glass eller bär. Barnsligt enkelt och gott!
Vår drinkexpert typisar om helgens drink - French 75 som är en fräsch drink med bubbel, syrlighet och karaktär! Förutom att den är enkel att göra är den både snygg och god.
Sophie Björkman lär dig att göra Instagrams stora matsnackis! Äggmoln boomade på Instagram 2017 och är den mest fotade frukosten. Allt du behöver är ägg och valfria ingredienser som topping.
Langos är en traditionella rätt från Ungern som blivit folkkär även i Sverige. Vår matskribent Sophie Björkman delar sitt recept på langos i miniformat toppade med stenbitsrom.
Ugnsbakade rotfrukter och potatis är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Både färg- och smakrikt! Vår matskribent Sophie Björkman delar sitt bästa recept.
Glögg i alla ära men man kan lätt bli ganska trött på denna söta dryck ju närmare jul man kommer. Ett trevligt alternativ är vin chaud, som betyder varmt vin på franska. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!
Sebastian Sundquist, bartender på Grodan i Stockholm bjuder på ett trendigt drinkrecept med en ginklassiker från 1800-talet, som har perfekt balans av vermouth, körsbärslikör och bittersdroppar.
Ett storslaget val av gratinerade havskräftor med pasta i hummersås! Den här rätten passar även fint till julhögtiden om julmaten blir för tjatig. Vår kära matskribent Sophie Björkman bjuder på ett festligt recept som lyxar till middagen.
Kalla tider kräver mustiga drycker och vad passar då bättre än lite rött i glaset. Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen hjälper dig att navigera bland hyllnummer och vintermörker.
Anders Gustavsson lagar en klassisk pasta carbonara utan grädde med en svensk touch av västerbottensost. Lika gott en vardagskväll med ett gott glas vin, som till lyxlunch på helgen.
Här kommer ett nytt exceptionellt drinktips, denna gång med brandy, choklad och grädde! Med rätt mängd och en dust av muskot så blir Brandy Alexander en perfekt fyllig drink utan att vara för söt.
Har du testat risoni? Det är pasta som ser ut som ris. Tillsammans med tomat och ost blir det en oemotståndlig smakkombination. Vår matskribent Sophie Björkman tipsar om en god och enkel förrätt med mycket smak.
Det är fredag och dags att prova på en riktigt god konjakdrink, klassikern Sidecar från 1900-talet. Denna gång med en julig twist av saffran och stjärnanis!
Sophie Björkman bjuder en enkel laxsashimi med tre smakrika såser gjorda på chili, wasabi och ingefära. Passar både som förrätt eller varmrätt. Fräscht, gott och supersnabbt.
Fira in fredagen med en lyxig och god drink! Vår drinkexpert tipsar om Hanky Panky - en enkel och klassisk cocktail med mycket smak. Allt du behöver är tre ingredienser: Gin, Fernet Branca och Vermouth.
Sophie Björkman delar sitt absoluta favoritrecept på amerikanska chocolate chip cookies. Kanske världens godaste småkakor, som tillsammans med ett glas mjölk gör livet komplett!
Äntligen helg och kanske dags att bjuda på torsk? Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen och podcasten "Bubbel bland annat", tipsar om tre goda viner till tre olika varianter på torskrygg.
Idag slår vi på stort och njuter av livets bubbel – Champagne. Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen och podcasten "Bubbel bland annat" tipsar om de tre bästa flaskorna.
Pilgrimsmusslor är underbart goda, och lätta att tillaga! Sophie Björkman bjuder på ett lyxigt recept som passar perfekt till helg, firande och fest.
Varför inte servera dina gäster en stilren Lemon Drop Martini med en twist av fläder innan middagen? Eller byta ut efterrätten mot en sorbetcocktail? Förutom att den är lätt att göra är den både snygg och god.
Den stora grytsäsongen är här! Vår matbloggare Caroline Vass delar ett recept på en vegetarisk och välsmakande auberginegryta. Perfekt när hösten är i antågande.
Finns det något bättre än att fira kanelbullens dag och varför inte fortsätta firandet hela helgen lång? Vårt bakproffs Caroline Vass delar sitt bästa recept på saftiga kanelbullar. Ljuvligt gott!
Äntligen fredag! Vår vinexpert och sommelier Nils Lilie bakom Vinhjälpen och podcasten "Bubbel bland annat" tipsar om en champagne och två goda viner för helgens festligheter.
Drinksugen och trött på din vanliga fredagsdrink? Varför inte prova en vacker romklassiker från USA som är lika gammal som det amerikanska inbördeskriget, bara betydligt trevligare.
Den krispiga luften har börjat omfamna oss och hösten är nu här! Vår härliga matskribent Sophie Björkman bjuder på en smakrik fisk- och skaldjurssoppa som håller dig varm under höstkvällarna.
Vår vinexpert Anna Enhagen tipsar om ett lyxigt fredagsvin som är på tillfälligt besök i Systembolagets sortiment. Läs recensionen om chardonnayvinet Domaine Rewa.
Nu är det äntligen dags att stoppa kräftorna i grytan och bjuda in till årets kräftskiva. Vår matskribent Sophie Björkman delar sitt bästa recept på portionspajer, perfekta till de saftiga kräftorna.
Ni vet den klassiska drinken Aperol Spritz? Vår drinkexpert hade bara rosébubbel hemma och det blev faktiskt ännu godare. Här är receptet på sommarens godaste drink!
Krispiga små läckra, heta ostbollar med fyllning som bokstavligen rinner ut när man delar på dom. Ett lyxigt snacks att bjuda på som tilltugg på festen! Vår matbloggare Sophie Björkman delar med sig av sitt favoritrecept.
Glass är gott men glass med rätt tillbehör är ännu godare! Kolla in hur du kan pimpa glassen så den går från god till godast, det är enkelt och ofta har du ingredienserna hemma!
Chocolate chip cookies är den klassiska amerikanska kakan som alla bara älskar. Detta recept gör att kakorna blir mjuka i mitten och sega i kanterna. Supersmarrigt!
Se till att få den bästa starten på helgen och lyxa till det lite extra med en mättande och smakrik brunchfavorit gjord av äggcocette med salsicciakorv. Sophie Björkman delar med sig av sitt favoritrecept.
Vi har träffat pizzabagarna Mimo och Aladino från Pizza Posto, lillasyster till den napoletanska lyxpizzerian Meno Male. De avslöjar sina bästa pizzaknep och ger sitt bästa recept på en Margherita.
Sommaren är här och i samband med det plockas halloumi, fisk och grönsaker fram till sommarens grillmiddagar. Maten är given, men vad ska serveras i glasen? Vår vinexpert ger sina bästa vintips till sommarens matklassiker.
Sommarkvällar och löjrom, en passande och smaskig kombo! Vår matskribent Sophie Björkman tipsar om en inbjudande förrätt av hasselbackspotatis med västerbottenost och löjrom.
Det är vår i luften och aldrig har väl bubbligt vin smakat bättre. Här är tre klassiker från prosecco regionen som är både goda, prisvärda och finns alltid i lager på Systembolaget!
Det började med att Beatrice Garvey under sin graviditet önskade att det fanns fler alkoholfria alternativ. I dagarna lanserar hon sitt nya teföretag som vill få fler i landet att dricka cold brew – till vardags och till fest.
Moderna Livets hälsoexpert Green Galaxy tipsar om en riktig supersmoothie som både boostar ditt immunförsvar och sätter igång matsmältningen – perfekt som mellanmål eller till frukost!
Påsken är räddad! Moderna Livets matbloggare Caroline Vass bjuder på ett häftigt recept på påsktårta som garanterat kommer göra succé och överraska dina gäster. Stora som små!
Varje fredag delar vår vinexpert Anna Enhagen med sig av spännande vintips. Denna vecka tipsar hon om tre vulkanviner med både kraft och elegans.
Food Harmony tipsar om den supernyttiga dunderkuren med ingefära och gurkmeja. Perfekt att ha i kylen och dricka som shot på morgonen eller värma upp med honung vid förkylning!
Behöver du ett enkelt efterrättsrecept utan att sätta på ugnen? Prova den här nyttiga "No-bake layer cake" med avokado och dadlar. Servera med björnbär, hallon och granatäppelkärnor!
Imorgon är det fettisdagen! Varför inte fira genom att baka egna mumsiga och klimatsmarta semlor? Vår matbloggare Caroline Vass bjuder på receptet och listar sina bästa tips hur man äter klimatsmart.
En hälsosammare version av semla, funkar utmärkt att ha i frysen och ta fram vid tillfälle! Toppa gärna med rivna mandlar eller kokos.
Matilda Johansson är matkreatör, stylist och kock. Hon är även keramiker för MeCeramics. Varje vecka skriver hon enkla, goda och nyttiga recept på Moderna Livet.
Veckans middagstips: goda, färgglada och nyttiga rödbetsbiffar. Passar perfekt som vegetarisk burgare i bröd eller till en sallad med örtkräm!
En god asiatisk gurksallad full med nyttiga ingredienser och härliga smaker. Perfekt att servera med krispig tofu eller sashimilax!
Vår vinexpert Anna Enhagen tipsar om ett ”nytt” Sancerre-vin i beställningssortimentet på Systembolaget.