Mat och dryck i Stockholm!

Stockholm har ett fantastiskt utbud av mat-och drinkställen och vi har scoutat fram en av de bästa restaurangtipsarna som ska guida oss om vart man ska gå. Såhär mitt i julshoppingen och kanske många julbord har vi bett om några uppfriskande tips 🙂 

Malin Carlsdotter tipsar: 

Trött på alla julbord? Eller sparar du dig till självaste julafton? Då kan jag rekommendera er att ta en paus i julhetsen och besöka några av dessa spännande ställen istället:

Nyöppnade Ai Ramen på Gamla Brogatan 27

Är du ute och shoppar i krokarna runt Drottninggatan? Slink in på nyöppnade Ai Ramen på Gamla Brogatan 27. Nudelsoppornas mecka, mer än så behöver jag inte säga. Eller jo, det är garanterat allt annat än vad som bjuds på julbord.

 

Dogfood på Kungsholmen

Ett annat spännande koncept att rekommendera är DogFood – Flippin Burgers senaste tillskott. Här serveras hållbar skräpmat med fokus på just hotdogs. Ni hittar dom på Industrigatan på Kungsholmen.

PS, missa inte deras megasmarriga brunch på lördagar…

 

Cadierbaren på Grand Hotell

Ett annat klassiskt stopp är Cadierbaren på anrika Grand Hotell som genomgått lite förändringar. Här finner ni deras nya cocktail meny MixMax som är ett roligt spel där varje bricka i spelet representerar en drink. Perfekt stopp i julshoppingen.

 

Ebenist i Gamla Stan

Är ni på julmarknad i Gamla Stan? Då rekommenderar jag ett besök på Ebenist som passande nog ligger på Stortorget 7. Här hittar ni goda drinkar (mer klassiska än systerbaren Pharmarium som har lite mer elaborerade drinkar), finsnickrad inredning, och mat som är säsongsbetonad och utgörs av lokala och nordiska råvaror, men inte sällan med en twist.

 

Hör gärna av er om vad ni tycker! Hälsningar från Malin 🙂

Malin Carlsdotter har lång och gedigen erfarenhet av restaurangbranschen i Stockholms innerstad. Hon värdesätter restauranger med hög kvalitet, god mat gärna med en hållbar approach och självklart bra service!

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.