Så utvecklar du företaget – 8 tips till startups

Att ta steget till eget företag är ett stort beslut som kräver mod. Men när det är gjort gäller det att inte slappna av. För att verksamheten ska växa och inte gå under behöver du ta smarta steg som gör att ni kan expandera. Här får du 8 tips till företagsutveckling. 

För att ett företag ska växa behöver du också göra saker som pushar det i rätt riktning. Att våga testa nya metoder, men också lära av det som varit och som fungerat, är viktiga pusselbitar i företagsutvecklingen. 

1. Utvärdera och planera framåt

Utvärdera hela tiden vad ni gör. Hur fungerar er produkt eller tjänst? Hur kan den bli bättre? Skapa en framtidsbild hur ni vill att företaget ska se ut om några år. 

Titta på vad som fungerar bra i nuläget, och vad som fungerar mindre bra. Vilka hinder står i vägen för att företaget ska växa? Baserat på det kan ni lägga upp en plan och nå långsiktiga mål. 

2. Satsa på rätt marknadsföring

Marknadsföring innefattar idag en mängd olika viktiga delar tack vare internet och sociala medier. Det kan löna sig att ta ett lån för att investera i marknadsföring eftersom effektiv marknadsföring ger dig kunder och köp. 

Företag som vill synas måste använda growth marketing smart för att inte drunkna bland konkurrenterna. Använd sociala medier smart och lägg upp en marknadsföringsstrategi för att stärka varumärket. 

3. Hitta vad som gör företaget unikt

Tänk på vad som gör ditt företag unikt för kunderna. Vad erbjuder ni som inte konkurrenterna har? Varför ska kunderna välja just er? Vad kan ni investera mer i för att bli marknadsledande? Det leder oss naturligt vidare till nästa punkt.

4. Investera för att växa 

Behöver företaget ta in extra kapital för att växa? Ibland kan bolagets ägare gå in med mer pengar, men ofta räcker inte det. De flesta företag behöver även låna pengar till investeringar. Creddo är en låneförmedlare för företag som är i behov av finansiering, ta hjälp av dem för att växa snabbare. 

5. Skriv ner mål och ha en tydlig plan framåt

Vart är företaget på väg? Sätt upp delmål och mål för att veta vad ni strävar efter. Det skapar motivation. Se till att alla är med på tåget. Alla i företaget måste gilla målen och vara överens om att ni kan nå dem. Erbjud företagets anställda bonusar om ni når målen. 

6. Rätt personer på rätt plats

Kompetens är grunden för att ett företag ska kunna växa. Vilken kompetens saknar ni för att kunna ta verksamheten till nästa nivå? Titta på om rätt personer är på rätt plats, eller om det är dags för en omorganisering eller nyanställning. 

Grundaren till företaget blir naturligt en ledare och VD i början, men när allt fler kommer in i företaget kanske han eller hon platsar bättre i en annan roll? 

7. Lägg ner tid på att etablera bra kundkontakt

Kunderna ger viktig feedback som hjälper dig att förbättra tjänster och produkter, och hur företaget jobbar. Dessutom är det mer lönsamt att få återkommande försäljning genom befintliga kunder än att försöka hitta nya kunder. Så glöm inte att skicka erbjudanden till era nuvarande kunder. 

8. Mentorskap för att få svar och bolla idéer

Ensam är inte alltid stark. Särskilt inte inom företagsvärlden. Ta hjälp av en erfaren entreprenör, ett nätverk, eller en organisation som hjälper nystartade företag. Det är guld värt att ha någon som du kan bolla idéer med, utbyta erfarenhet med, och få svar på frågor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.