Foto: Johan Öhrlund, Cecilia Möller och Elisabeth Ingvar

Pebbles Pilates, Helena-Alexandra: ”Jag ville experimentera med slow fashion för kvinnor”

Helena-Alexandra Hjerth är grundaren av Pebbles Pilates som gör snygga specialdesignade kläder för den populära träningsformen Pilates.

Jag ville experimentera med slow fashion för kvinnor. Låta kvalitet gå framför kvantitet och bygga en stark community med ett högre syfte än endast produkten som vi levererar.

Helena introducerades för Pilates när hon blev diagnostiserad för skolios. Ryggproblem har blivit en av vår tids folksjukdomar. Hon kände snabbt fördelarna och de positiva effekterna från träningsformen och ville göra mer. Hon vill hylla ryggraden som spelar en central roll i all rörelse vi utför med kroppen. Passionen växte, hon utbildade sig till instruktör och idén till ett eget klädmärke växte fram. 2018 sa hon upp sig från sitt jobb och började bygga Pebbles Pilates på heltid.

Jag testade Pilates för att rädda min rygg och saknade kläder som var speciellt framtagna för Pilates. Många av våra plagg exponerar ryggen som spelar en central roll för rörelse.

Varför Pilates?
Jag tror att Pilates är för alla eftersom det fokuserar så mycket på en kraftfull kroppshållning. Mycket fokus ligger på din core och att stärka stabiliserande muskler i kroppen. Med en stark hållning kan du erövra världen. En sportig, chic outfit, förstärker känslan.

Idén till Pebbles Pilates?
Jag slutade mitt jobb och började utveckla det ultimata plagget tillsammans med en högteknologisk fabrik i Portugal som lägger stor vikt i kvalitet framför kvantitet. Jag hade tagit fram otaliga testplagg på en body som skulle vara följsam så fokus kunde vara att vara närvarande i träningen och inte att ett plagg som glipade eller som man behövde dra till rätta. Det tar fokus från din träning. Jag lät Pilates entusiaster och instruktörer runt om i världen testa plagget och komma med feedback. Pebbles Pilates lanserade sin första body i början av 2018.

Jag ville ha en följsam body så att fokus kunde vara på närvarandet i träningen och inte ett plagg som glipar eller behöver rättas till

Designen?
Designen är topprioritet för mig. Varje plagg är utvecklad med högsta fokus på kvalitet och funktionalitet. Vi samarbetar med en fabrik som producerar avancerad stickteknik vilket möjliggör kläder med full frihet till rörelse. Vår första produkt “The iconic BCYB 1.0 body piece” är designad med öppen rygg, som en hyllning till ryggraden som spelar en så central roll i rörelsen av Pilates och hela kroppen.

Pebbles Pilates one piece is the ultimate Pilates outfit. One that stays on and in the right place – this is very important! And most of all is comfortable. – Aimee Challies

Hur många produkter har ni idag?
I dagsläget har vi tre olika produkter. Men vi fortsätter att jobba nära instruktörer, pilatesentusiaster och fabriken för att ta fram nya microkollektioner som lanseras inom kort. Bland annat håller vi på att ta fram ett limited edition plagg ihop med Kathryn Ross Nash som är väldigt stor inom Pilatessfären, framförallt i USA.

Vad gjorde att du tog steget att lämna din trygga anställning för att satsa på eget?
Jag kunde inte släppa min tanke. Det var det första jag tänkte på när jag vaknade och det sista jag tänkte på när jag gick och la mig. Det var det enda jag pratade om med min pojkvän (antar att jag pratar ännu mer om det nu… haha). Han är väldigt stöttande.

Jag har alltid velat jobba med en produkt som verkar för något större än plagget i sig.

Vad är största skillnaden sen du blev egenföretagare?
Största skillnaden är otryggheten kring inkomst och pension, vilket också blir en drivkraft. Samtidigt är det helt fantastiskt att få bestämma över sina egna dagar och jobba med något som man tycker är värdefullt och bidrar till en bättre värld.

Hur samarbetar ni med pilatesinstruktörer över hela världen?
Det är viktigt för oss att jobba nära våra kunder och experter inom Pilates. För varje kollektion som vi släpper har vi alltid experter som testar våra kläder innan de går ut till slutkund för pre-orders och köp. Eftersom vi också verkar för att sprida ordet om Pilates och rörelse så gör vi bland annat intervjuer med framstående Pilates entusiaster som alla kan läsa på vår hemsida.

Inspirationskälla?
Jag inspireras av världen runt omkring mig. Jag försöker ha ett öppet sinne.

Sen jobbar jag hårt för att investera i mig själv och vara mitt egna största fan. Det är svårt. Men viktigt eftersom vi ska leva med oss själva hela livet.

Hur startar du dagen?
Pilates först, sen ett stort glas med vatten, gröt, nyheter och alldeles för mycket kaffe.

LOGO_ICON_BLACK (kopia)
Pebbles Pilates gör snygga specialdesignade kläder för den populära träningsformen Pilates.
PRODUCT_BACK
PRODUCT_FRONT
PRODUCT_BACK_FARAWAY
PROCUT_BACK_HIGH
PRODUCT_SIDE

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.