Passion för miljö och ett friskt världshav ledde till unikt samarbete för Lightab

Lightabs spegel IDA® Ocean Wave. Foto: Lightab
SponsorLightab

Mänskligheten står idag inför sin största existentiella utmaning. Föroreningar, klimatförändringar, övergödning och ökad sjöfart är bara några av hoten mot våra världshav. Vi har träffat Ida Alfredsson på det svenska belysningsföretaget Lightab som tillsammans med The Perfect World Foundation och kampanjen Ocean Wave vill bidra till ett friskare världshav. 

Hållbar design med linjära och cirkulära processer har genomsyrat Lightabs verksamhet sedan start. Företaget produktutvecklar belysningsprodukter i egen regi och lägger stor vikt på cirkulär ekodesign, vårt ekosystem och hälsa samt vad man lämnar kvar till nästa generation.

Ny produkt i ett gott syfte
Genom Lightabs nya produkt, ljusspegeln IDA®, vill företaget bidra till en ljusare framtid genom att stödja arbetet för ett friskare världshav.

– Då 70% av jordens yta består av vatten är detta något som påverkar oss alla, förklarar Ida som arbetar som Marketing Manager på Lightab.

När du köper vår spegel med motivet Ocean Wave går stor del av vinsten oavkortat till The Perfect World Foundation och deras projekt ”Save The Ocean”, fortsätter Ida.

Det utmärkande med IDA® Ocean Wave är att det miljövänliga ljuset kommer ur mönstret som är blästrat i spegelns yta och tack vare den patentsökta lösningen får spegeln alltid ett jämnt ljus, oavsett mönster. Spegeln är dessutom återvinningsbar till 97,2%.

Spegeln IDA® Ocean Wave är en flexibel LED- ljuslösning med styrning som skapar atmosfär och harmonisk avkoppling i rummet. Foto: Lightab

Sprida medvetenhet
Just därför har Lightab inlett ett samarbete med The Perfect World Foundation, en organisation som grundades med ett tydligt uppdrag, nämligen att rädda delar av vår jord för kommande generationer. 

The Perfect World Foundation vill sprida medvetenhet om situationen för vår världs djur och natur och därmed uppmuntra människor att ta steg i rätt riktning. I en perfekt värld hade vi inte behövt oroa oss för att djurarter utrotas, eller att vår existens är starkt hotad på grund av klimatförändringar, föroreningar av våra hav, nedskräpning, skogsskövling och mycket annat.

Välj hållbart
The Perfect World Foundation har sina rötter i Sverige, men har ett globalt ändamål. Idag är organisationen representerad i hela världen och arbetar för sitt gemensamma mål, nämligen “The Perfect World”.

– Ocean Wave ger oss möjlighet att skapa en dialog kring framtiden för hållbara produkter.

Vår ambition är att engagera människor att tänka resurskreativt och att göra bättre vardagliga val såsom att välja hållbara och mer hälsosamma belysningslösningar för att bidra till en bättre framtid, avslutar Ida.

Lightab
Belysningsföretaget med fokus på att leverera optimal ljusupplevelse med ny innovativ teknik.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.