Möt Laundrop som fixar gröna tvättleveranser direkt till din dörr

Det började med svårigheter att boka en tvättid. Nu har Gigja Gudjonsdottirs idé förvandlats till en start-up som snabbt och smidigt tar hand om din tvätt.

Laundrop-teamet: Jessica Karlsson, Jesper Pettersson, Ingunn Jensdottir och Gigja Gudjonsdottir.
SponsorLaundrop

Det sägs att om man ska starta ett företag ska man göra något man älskar. Men man kan också vända på frågan och starta ett företag eftersom det finns något som man inte har lust att göra mer. Det var nämligen när Gigja Gudjonsdottir bodde i en liten etta i Stockholms innerstad och kämpade med att boka tvättider som hon kom på idéen till sitt företag Laundrop, en digital tvättservice som hämtar och levererar tvätten direkt till dörren inom ett dygn.

– Tanken är egentligen väldigt enkel. Gillar jag att tvätta? Hur många känner jag som tycker det finns något roligt med att tvätta? Inte nog med att det först krävs planering med att boka dessa tvättider. Sedan behöver man lägga en halvdag på alla olika moment som det innebär, säger Jesper från teamet. 

En liten “Laundroppare”.

Unik tjänst
Det fanns vid detta tillfälle ingen tjänst som motsvarar det som Laundrop gör. 

– Vi bestämde oss därför för att testa om det fanns en marknad för det. Vi startade en enkel hemsida för att testa om det kunde fungera. Vips så kom första beställningen! Vi hade varken bankkontonummer eller någon utformad tanke för hur vi allt skulle fungera. Så vi cyklade själva och gjorde allting manuellt för, säger Gigja.

Enligt Jessica är det talande för hur Laundrop är som företag, man har en “just do it-attityd”.

Vi testar och förbättrar oss hela tiden. Det är som ett hjul som snurrar och vi puttar på så fort det går. Om man vill något och verkligen dedikerar sig så fungerar det alltid.

Ny webbplats, nya kunder
I januari 2019 lanserade Laundrop sin nya och förbättrade hemsida. Sedan dess har allting gått väldigt fort och man fortsätter att växa. 

– Vi har en fin och lättanvänd hemsida. Den fungerar lika bra på mobilen som på datorn. Vår kundservice är dessutom alltid tillgänglig för frågor på mail eller telefon och vi strävar mot en hundraprocentig kundupplevelse. Nu har vi en mycket högre grad av digitalisering och automatisering vilket gör att vi får mer tid där vi kan fokusera på de delar som ger värde för kunden och för oss, säger Jesper.

Small-Medium-Familj Dropbag väskor som är återanvändningsbara samt gjorda av återvunnet tyg.

Laundrop har en bred skala av olika kunder. Det är både unga och gamla, ensamstående och barnfamiljer, innerstadsmänniskor och kunder som bor längre bort från stadens hjärta. 

– Med det i åtanke tror vi att det inte är en viss typ av människor som använder vår tjänst. Det gemensamma är att dessa hellre spenderar sin tid med något som det känner är mer kvalitativt än tiden i tvättstugan. Vi har till exempel många kunder som har egen tvättmaskin.

Det är inte just att sätta på en tvättmaskin som är grejen. Det är hela upplevelsen av att unna sig det fina i livet att slippa tänka på det. Precis som när du beställer hem mat eller köper skor på nätet. Vi vill att livet ska vara enkelt, säger Jessica.

Ovanligt techbolag
Laundrop är ett techbolag bestående av tre tjejer och en kille – kanske inte den vanligaste uppdelningen i branschen. Ett annat sätta som man sticker ut på är det faktum att man arbetar mycket med hållbarhet. Laundrop vill revolutionera hur tvättbranschen ser ut idag och fokusera på grönt i alla led. 

– Det är en av våra styrkor. Vi tänker lite annorlunda. För oss är hållbarhet ett jätteviktigt ledord. Även om vi inte är ”barn” av Greta Thunberg så vet vi att denna generation kommer med kraft nedifrån och för dem kommer det inte finnas något utrymme för företag som inte arbetar med hållbarhet. Vi använder oss därför bara av gröna leveranser i form av elcyklar och elfordon. Alla våra tvättväskor är gjorda av återvunnet material och tvättmedel som används hos våran tvättpartner är ekologiska och parfymfria, förklarar Gigja.

Kemtvättsväska.

Expansion till fler städer
Laudrop har nyligen utökat sitt leveransområde till närförorterna i Stockholm och kommer utöka än mer under 2019.

– Vi vill ständigt förbättra vår tjänst och möta de olika behov som våra kunder har. Sen vill vi växa och komma till fler städer än Stockholm.

Frågan är inte om vi kommer göra det. Frågan är bara när. Så håll utkik. Vi har även några spännande projekt och samarbeten på ge men kan inte berätta om dom i dagsläget – stay tuned for the fall!

PROVA PÅ-RABATT

Vill du prova på Laundrop och få din tvätt hemleverad? Alla Moderna Livets läsare får just nu 100 kronor i rabatt om man använder koden “Laundropitlikeitshot”.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.