Möt Dandelion Art Club som förmedlar fotokonst med historia

Ellinor och Philip Otter berättar om visionen med onlinegalleriet och drömmarna om vernissage

Kommer du ihåg senast du blev berörd av en bild? Ofta scrollar vi snabbt förbi bilder och missar vad de vill berätta för oss. Men när vi betraktar fotokonst på ett galleri så är det annorlunda. “Vi stannar upp, läser om fotografen, tar in berättelsen. Och då blir det något som berör” berättar Ellinor och Philip Otter, personerna bakom Dandelion Art Club.

Dandelion Art Club (DAC) är ett ett online galleri med bilder och tillhörande historier från up and coming fotografer. Istället för att köpa en anonym poster som finns överallt, så vill Ellinor och Philip ge en mer exklusiv känsla genom att erbjuda signerade limited edition utgåvor av alla tavlor.

Vilken typ av konst hittar man hos er?

Fotokonsten som finns på sidan är väldigt blandad. Det som är så fantastiskt är att det finns fotografier som är tagna i alla möjliga olika miljöer runt om i världen.

— Det är bilder på alltifrån främlingar på stan, till djur och natur, till vackra byggnader samt hav och sjöar runt om i världen. Men den röda tråden i alla verk är att det finns unika historier bakom dem, som man får med när man köper motivet i fråga.

Hög kvalité i begränsad upplaga hos Dandelion Art Club

Fotokonsten trycks på högkvalitativt fotopapper från Hahnemühle och med de bästa skrivarna på marknaden. Ramarna är träramar av hög kvalité och med UV-skyddat glas. Allt för att konstverket ska kunna följa med livet ut, berättar Ellinor.

Vi vill ge en mer exklusiv känsla genom att erbjuda signerade limited edition utgåvor av alla tavlor. Vi hoppas att konstverket ska följa med dig livet ut.

Alla motiv kommer med tillhörande bakgrundshistoria om fotografiet som fotografen har skrivit.

Berätta om era favoritfoton!

— Min absolut favorit är Homeless in San Francisco, tagen av vår fotograf Sylvio. Det är en bild på en supercool kille med cowboyhatt och solglasögon. Mannen har pondus och ser så lugn och trygg ut så vid första anblick ser han nästan ut som en kändis, men när man sedan läser den tillhörande historien så blir man berörd och ser plötsligt bilden ur ett annat perspektiv, säger Ellinor.

Homeless in San Francisco Foto: Sylvio Rax & Beyond & Forever Foto: Payman Hazheer.

— Jag älskar Beyond & Forever av vår fotograf Payman. Det är en magisk bild med två ryttare som rider över ett vitt landskap. Den är så magnifik och stilren på samma gång. Första gången jag såg den så undrade jag “vart tusan är den där bilden tagen?”. Sedan läste jag den tillhörande historien och blev helt chockad. Fotografen som tagit bilden var ute på Gärdet i Stockholm när han såg hästarna i fjärran och tog denna otroliga bild, säger Philip.

En härlig mix av fotografer och kunder 

— Vi representerar fotografer i alla åldrar som är “up & coming”. De är alla underbara personer som älskar att fotografera och vi vill hjälpa dem sprida och sälja deras foton. Vi söker alltid efter fler fotografer att samarbeta med, så om man vill sälja sina fotografier på vår sida får man gärna maila oss på [email protected]

Det roliga är att vi inte har en typisk kund. Alla möjliga personer köper vår fotokonst!

— Det roliga är att vi inte har en typisk kund. Alla möjliga köper vår fotokonst! Alltifrån privatpersoner som vill ha fotografierna hemma, till restauranger och barer som vill hänga upp dem bland deras gäster, samt även företag som vill ge deras konferensrum och entréer en mer exklusiv känsla. Vi vill att tavlorna ska vara tillgängliga för alla och vill inte exkludera någon målgrupp, utan vi säljer fotokonsten tills de begränsade upplagorna tar slut.

Alicia Sjöström och Abraham Engelmark är fotografer hos Dandelion Art Club

Kan ni tipsa om hur man tar bra foton?

— Fota, fota, fota! Fotografera mycket och ofta, lär dig hantera olika ljus och skuggor. Kolla Youtube tutorials om hur just din kamera fungerar och lär dig alla olika inställningar och funktioner. Be också om att få ta bra foton på folk i din närhet. Kanske har du en gravid kompis som vill ha fina bilder på magen? Eller en kollega som behöver nya bilder på sig själv i press-syfte? Ta varje tillfälle du får att lära dig och utveckla dina fotokunskaper. Och ha kul! 

Vad händer härnäst för Dandelion Art Club? 

— Vi drömmer om att  ha en vernissage! Det vore så häftigt att ställa ut alla otroliga bilder och att samla alla våra fotografer.

Dandelion Art Club är ett onlinegalleri som säljer exklusiv fotokonst av up and coming fotografer.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.