Gorjan Lauseger om den oväntade stylistkarriären och livet i Dublin

Det var slumpen som gjorde att Gorjan Lauseger började jobba som modestylist. Från att praktisera på FN blev drömyrket plötsligt något helt annat. Idag bor han i Dublin och är en av branschens mest bokade stylister. Han har stylat allt ifrån deltagarna i svenska Idol till reportage och reklamjobb för världens främsta modemagasin och klädmärken.

Vi har träffat honom för en intervju där han berättar om charmen med stylistyrket och ger sina bästa trendspaningstips.

Hur vill du beskriva ditt jobb som stylist?
– Jag är väldigt tacksam över hur omväxlande mitt arbete är och att jag har förmånen att få arbeta med en bredd av projekt, som stimulerar min kreativitet på olika vis. Jag jobbar med modejobb för olika tidningar och gör reklamplåtningar, presentationer och kreativa konsultjobb för varumärken inom mode och livsstil.

Hur kom du in på stylistyrket?
– Av en slump assisterade jag en stylist i New York när jag bodde där och praktiserade på FN. Så som du förstår var det här inget jag planerade att göra eller ens visste att man faktiskt kunde jobba med.

Den där helgen i New York sa det klick och jag visste att det var det här jag ville göra. Sedan dess har jag jobbat mot det målet.

En sensommardag i Dublin, Gorjan iförd en grönrutig skjorta från Raf Simons, strumpor från Balenciaga och Adidas slippers.

Vad är det bästa med att jobba som stylist?
– Att ingen dag är den andra lik och att jag får jobba med så många kreativa och duktiga personer, som inspirerar och lär mig saker. Jag får leva ut min egna kreativa sida och fortsätta utveckla mitt stilspråk på ett sätt som förhoppningsvis inspirerar andra.

Det sämsta?
– Att ingen dag är den andra lik, ibland kan jag sakna rutiner. Hur svårt det än är att tro.

Vad tog dig till Dublin?
– Min man blev erbjuden ett spännande arbete där i precis samma stund vi båda kände att vi vill ha en förändring och ett äventyr tillsammans. Vi tog chansen och har inte ångrat det en sekund. Jag spenderar fortfarande ca 60-70% av min tid i Stockholm, så jag får det bästa av två världar.

På Gorjans Instagramkonto hittar man hans senaste trendtips. Här ses han i helsvart outfit men ett par rockiga Converse som bryter av.

Hur är livet i Dublin jämfört med Stockholm?
– I Dublin är jag nog mer avslappnad och nöjd med sig själv.

Dublinborna vet verkligen hur man har “the craic”, vilket är svårt att översätta, men för mig innebär det att de är spontana, välkomnade och alltid redo att ha kul.

Finns det någon särskild stiltrend vi borde ha koll på?
– För mig är det trenden att bygga på det man redan har. Jag tror vi alla känner en lust att konsumera färre saker, samtidigt som vi vill förnya och förbättra oss och då blir styling ännu viktigare. Jag vill inspirera till hur man med små medel kan addera stor effekt.

Tiden för en helt ny höstgarderob är förbi, nu handlar det om hur jag kan få min höstgarderob att kännas ny.

Gorjan i leopardprint, snyggt även på män!

Ett bra stylingtips för både män och kvinnor är enligt Gorjan ett snyggt bälte. Bälten har nästan glömts bort de senaste åren men är verkligen tillbaka i höst.

En relativt liten investering som adderar stor effekt och håller en livstid. Perfekt att hitta secondhand!
.

Gorjan Lauseger är Stockholmaren som gjort rekordkarriär som modestylist. Idag bor han i Dublin och gör jobb åt världens främsta modemagasin och klädmärken. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.