Fem IT-relaterade problem anställda vill ha ändring på

Det är inte bara kunderna som har tröttnat på dåliga upplevelser, det har även de anställda gjort. Det visar en ny rapport från Freshworks, “The State of Workplace Technology“. Nio av tio anställda är frustrerade över sin IT på arbetsplatsen – och nästan hälften överväger att byta jobb.

Anställda upplever fortfarande besvikelser från den arbetsplatsteknik de använder dagligen. Faktum är att nästan hälften av de anställda säger att det påverkar deras mentala hälsa negativt och ungefär lika många menar att det utlöser stress och gör dem mindre produktiva.

Låga hastigheter och långsamma svarstider

Undersökningen identifierade fem huvudsakliga klagomål från anställda kring deras frustration över arbetsplatsteknik. Dessa inkluderar låga hastigheter, långsamma svarstider från IT, bristande samarbete mellan avdelningar, viktiga funktioner som saknas och avsaknad av automatisering. Störningsmomenten kan i värsta fall resultera i att de anställda söker sig till andra jobb.

Affärsmjukvara ska stärka människor, inte frustrera dem

Det finns en uppenbar lösning på det här eländet. Vår vardagliga arbetsplatsteknik ska vara lika enkel att använda som tekniken vi omger oss av i våra privata liv. Idag vill allt fler anställda att arbetsgivarna börjar höja nivån när det kommer till tekniken de använder i arbetet. Om ditt företag inte redan har gjort det är det dags att titta närmare på vilken inverkan din arbetsplatsteknik har på personalens välbefinnande, lycka och produktivitet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.